Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst och förlust med mersmak för ÖSK

Uppsala. En vinst och en förlust för ÖSK i kvalet till allsvenskan i helgen. Tierp och Almtuna i nämnd ordning.
Det gladde tränaren Lennart Hermansson.
– Våra två bästa matcher för säsongen. Jag kan inte vara annat än nöjd.

Annons

ÖSK har varit ute på road trip i helgen. Väntade topplagen tillika forna allsvenska Tierp och Almtuna stod på programmet. Matchandet började på lördagen med Tierp. ÖSK rivstartade och spelade totalt ut hemmalaget inledningsvis. Jonas Norberg inledde målskyttet och Joakim Grundberg spädde på. De 3-1 som laget hade i ryggen inför andra perioden kunde ha varit mer.
Vi spelade ut dem totalt. Det var bland det bästa vi presterat, jublade Hermansson.
Och det skulle bli mer. Mycket mer. Eller vad sägs om 6-1 efter två perioder? Två av målen prickades in i box play. Och detta helt enkelt för att ÖSK var så mycket bättre.
Vi var verkligen värda de där målen i spel fyra mot fem.
Matchen borde varit avgjord. Det verkade spelarna tro också... Tre raka reduceringar i sista ronden gav viss spänning, men ÖSK var för bra. Man lade i en högre växel och avgjorde rättvist med 7-4-pucken i slutet.
På söndagen tog man sig sedan alltså an Almtuna. Och laget hade konserverat den fina formen.

RÄTTVIS LEDNING
ÖSK tog direkt hand om taktpinnen och Henrik Gradins 1-0-mål kändes mer än logiskt. Det var svårt att tro att Almtuna var det lag som tidigare på säsongen spelade i allsvenskan.
Det var helt fantastiskt bra. Vi hade oflyt att det inte blev mer, sade Hermansson inte alltför besviket.
Och tyvärr, för Ö-vikslaget, fortsatte oflytet. Först fick hemmalaget straff efter att en ÖSK-spelare blockerat pucken i egen målgård. Mål där och sedan också 2-1 när ÖSK slarvade lite i egen zon med fem sekunder kvar av andra perioden. Dumt, tyckte Lelle.
Det kändes lite onödigt att tappa in 2-1 där.
Nu var ÖSK tvungna att göra mål. Och som så många gånger förr knöt det sig för det pressande laget. Man sköt i stolpen ett par gånger, ribban fick sig en snyting och dessutom dansade trissan på mållinjen. Men mål, nej det blev det inte.
Vi hade otrolig oflyt. De hade knappt några chanser, suckade Hermansson som annars var helnöjd med sitt lags prestation.
Visst vi kunde och borde kanske vunnit. Men när grabbarna spelar så här kan man inte vara missnöjd. Nu blickar vi framåt mot två raka hemmamatcher.

HOPPAS PÅ PUBLIK
Ja, tre poäng på två bortamatcher mot väntade topplag skäms inte för sig. Nu väntar Vallentuna och Botkyrka på långfredagen och efterföljande söndag, och ÖSK är i allra högsta grad med i diskussionerna.
Läge för publikfest i Skyttishallen, Lelle?
Ja, vi hoppas på storpublik. Nu vet vi ju vad som krävs och det vore kul om folk kommer och tittar på vilken kul hockey vi kan prestera.
Låt se om publiken svarar på det. JIMMIE NÄSLUND

SPORTEN

Mer läsning

Annons