Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken skräll, KB!

BJÄSTA. Nedslagna, men inte uträknade.
KB 65 hoppas fortfarande på att undvika kvalspel och den mycket överraskande tvåpoängaren mot topplaget Brunflo var ett steg i rätt riktning.
– En oerhört skön seger, säger tränaren Pelle Forsberg efter 8–5 mot Brunflo.

Annons

Darrigt målvaktsspel, tunn trupp och bara tre poäng. KB 65 har inte haft någon rolig höst och vinter i norrettan så här långt. Men kanske kom vändningen mot tabelltrean Brunflo. Seger med 85 efter stundtals bra spel och en lysande målvaktsinsats.
Andreas Högberg i målet var enormt bra. Han var suverän och definitivt en bidragande orsak till att vi vann, säger Forsberg.
Hemmalaget började bra och hade en 31-ledning efter den första perioden. I den andra ronden tappade KB både spelet och skärpan och Brunflo hann ikapp. Men KB reste sig igen och avslutade starkt. Laget ledde med 65 med tre minuter när Brunflo (enligt Pelle Forsberg) filmade till sig ett numerärt överläge. Men trots spel fyra mot sex kunde KB avgöra. Först gjorde man mål i öppen kasse och sedan avlutades målskyttet med ett mål i friläge.
En rättvis, skön och oerhört viktig seger för Pelle Forsbergs grabbar. Det innebär också att KB nu skymtar de övriga lagen som de har framför sig i tabellen.
Det här var precis en sådan där match vi behöver göra för självförtroendets skull. Nu slog vi ett topplag och gjorde det rättvist. Det är bara andra perioden jag är missnöjd med, säger Forsberg.
Förutom duktige Högberg i målet gjorde också centern Magnus Svensson en toppmatch. Han dubblerade och gjorde det mycket bra.

KB 65-Brunflo
85 (31, 13, 41)
KB: Max Lindahl 2, Peter Hållberg 2, Åke Bergström, Magnus Svensson, Henrik Johansson, Jens Sundström.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons