Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viljors vane vinnare vann igen

Annons
Viljors vane vinnare vann igen

OS-biljetten till Salt Lake City blev han snuvad på, men titeln bäst i Sverige kan ingen ta ifrån honom. Det handlar om Kristoffer Jåfs, backhopparess från Friska Viljor som i helgen vann SM i stor backe i Sollefteå. Jåfs klämde i med dagens längsta hopp 110 meter i den andra omgången och segermarginalen ner till tvåan och klubbkamraten Emil Westberg blev nu närmare 15 poäng.Kristoffer Jåfs har trots sin ringa ålder, bara 21 år, dominerat svensk backhoppning så totalt de senaste åren att han nästan glömt bort hur många SM-tecken det blivit.

-Jag tror att det här var mitt sjunde SM-guld sade Kristoffer själv efter tävlingen. Nöjd med segern förstås, men knappast med den egna hoppningen.

-Nej, det stämde inte riktigt samtidigt som det var svåra förhållanden i blåsten och resultaten blev ju också väldigt varierande.

Varierande har också resultaten varit för Kristoffer under säsongen, men sidsteppningen ur OS-truppen kom ändå som en besvikelse.

-Visst blev man besviken, det hade varit inspirerande att få göra sitt första OS sade Kristoffer Jåfs som nu planerar en satsning utomlands inför nästa säsong.

Den tuffaste opponenten om SM-guldet i Hallstabacken blev nu Koskullskulles kombinerade specialist Fredrik Jakobsson som satte press på Kristoffer Jåfs genom att ta ledningen i den första omgången med ett hopp på 106,5 meter. Men Koskullskullehopparen missade uthoppet totalt i den andra omgången och rasade ner till en niondeplats i resultatlistan. Där visade Kristoffer Jåfs med besked vem som är Sverigeetta genom att klippa till med dagens längsta hopp 110 meter och segermarginalen ner till tvåan Emil Westberg blev betryggande.

Friska Viljor lade för övrigt beslag på alla tre "pallplatserna". Efter Kristoffer Jåfs och Emil Westberg tog sig nämligen Jonas Nordin in på en bronsplats. FV-dominansen fullbordades genom en femteplats för Jakob Grimholm. Brorsan Isak Grimholm som imponerade på träningen hade säkert också varit ett namn för tätstriden, men ett fall i lördagens träningshoppning satte stopp för söndagens final.

Lars Näsholm

Mer läsning

Annons