Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig tvåpoängare för taggade ÖSK-damer

ÖRNSKÖLDSVIK. Maria Hörnsten agerade matchvinnare när ÖSK-damerna i lördags slog tillbaka gästande Dalen med 4–0 (1-0,1-0, 2-0).
Hörnsten visade upp ett stort spel där hon först spelade fram Åsa Jonsson till 1-0 -målet och sedan stängde matchen genom att göra både 3-0 och 4-0 i sista perioden.

Annons

Det var ett målmedvetet och oerhört taggat hemmalag som tog Sporthallen i besittning. Siktet är naturligtvis fortfarande inställt på slutspel.
Visst var det här ett steg i rätt riktning, men jag vill inte spekulera om slutspel, säger ÖSK-tränaren Peter Svensson efter matchen.
Nu är det Boliden som gäller nästa vecka och jag hoppas vi kan göra några riktigt bra träningar innan den matchen, fortsätter Svensson som trots allt fick en del positiva svar i lördagsmatchen.
Jodå, på många sätt är jag nöjd med matchen, men det krävs att vi höjer oss ytterligare inför vårspurten.
ÖSK inledde i ett närmast ursinnigt tempo och skapade flera målchanser redan under de första minuterna. Möjligen gick det lite för fort även för hemmalaget, då man inte förmådde skapa de riktigt öppna lägena. Dessutom var skotten alltför snälla för att på allvar oroa utmärkte Dalenmålvakten Ulrika Bergström.

LITE RINGROSTIGA
Det håller jag med om. Men normalt sett tycker jag att vi skjuter rätt skapligt säger Peter Svensson.
Dels har vi inte fokuserat så mycket på avslut under jul- och nyårsträningarna och dels är vi kanske lite ringrostiga.
Det dröjde ända till fjortonde minuten innan Åsa Jonsson fick hål på Dalen. Så långt var det bara ÖSK för hela slanten.
Klubben öppnade andra perioden lika intensivt som den första men Umeålaget spelade klokt genom att backa hem och bilda köttmur runt egna kassen. Därför hamnade hemmatjejerna mestadels nere i hörnen och hemmadominansen hade kommit av sig när Stina Olofsson i slutet av perioden ändå kunde trycka in 2-0.
Åtta minuter in i slutperioden satte Maria Hörnsten snyggt 3-0, assisterad av Martina Söderqvist. Denna lagets verkliga publikspelare kan i sina bästa stunder lirka upp vilket försvar som helst med sina handleder och sin bländande teknik.
Dalen hade i det här läget lyft upp spelet och skapade ett flertal farliga lägen. I mitten av perioden fick laget den stora chansen att reducera och komma in i matchen när domaren blåste straff.
Dalens bästa utespelare, Marlene Strömberg, mot ÖSK:s för dagen utmärkta målvakt Annika Sundberg.
Den matchen vann Sundberg. Strömberg drog åt höger men ÖSK-keepern var följsam och blockerade skottet elegant.

JÄMNHETEN ÄR STYRKAN
Efter straffräddningen gick luften ur bortalaget och ÖSK tilläts dominera fullständigt. Det var också på sin plats att Maria Hörnsten fick stänga butiken genom att fastställa slutresultatet när hon tog vara på en retur och vinklade in bollen med en backhand.
ÖSK:s stora styrka är jämnheten. Hela laget förtjänar överbetyg och just detta bör räcka långt i jakten på en slutspelsplats.
Jag tycker att vi visar farten och kunnandet framför allt i första. Sedan lyckas vi ta fram vinnarhuvudena och det är viktigt för självförtroendet framöver avslutar Peter Svensson.
ÖSK ligger femma i tabellen och möter fyran Boliden nästa vecka i en av många viktiga matcher framgent.

ÖSK-Dalen 40 (1-0,1-0, 2-0)
Första perioden: 1-0 (13.50) Åsa Jonsson (Maria Hörnsten). Skott: 12-9.
Andra perioden: 2-0 (18.26) Stina Olofsson ( Anna Hedberg). Skott: 12-8.
Tredje perioden: 3-0 (8.16) Maria Hörnsten (Martina Söderkvist) 4-0 (13.43) Maria Hörnsten (Åsa Jonsson).
Skott: 21-2. Totalt: 45-19.
Utvisningar, ÖSK: 3x2 minuter. Dalen: 2 minuter
Domare: Mike Bengtsson/ Martin Polverari, Varberg
Publik: 205 BIRGER BYSTRÖM

SPORTEN

Mer läsning

Annons