Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig seger för Friska Viljor

Annons
Viktig seger

för Friska Viljor

I en av säsongens allra viktigaste matcher (hittills) tog Friska Viljor tre sköna poäng genom att besegra tabelljumbon Kiruna på bortaplan.

Friska Viljor vann med 2-0 (1-0) sedan Senad Zulovik punkterat matchen på övertid.

- Det här var en sexpoängsmatch och jag är oerhört glad över att vi kunde plocka med oss tre poäng hem, sa FV-tränaren Janne Westerlund efteråt.

Det gällde mycket för båda lagen. Kiruna ville naturligtvis ta chansen och försöka haka på lagen ovanför, medan FV slåss för att ligga kvar ovanför nedflyttningsstrecket.

- Med tanke på förutsättningarna gjorde vi en bra match. Vi har fortfarande många skador och sedan ska man veta att Kiruna är väldigt svårspelade på bortaplan.

FV fick en kalasstart i matchen. Redan i matchens fjärde minut gav anfallaren Håkan Boström gästerna ledningen.

Och sedan avlöstes målchanserna åt båda håll.

- Kiruna ville verkligen vinna och satsade därför mycket framåt. Men samtidigt gav det oss utrymme för kontringar och jag tror säkert att vi brände fem frilägen under matchen.

Till sist lyckades i alla fall FV definitivt avgöra matchen. På övertid kunde Senad Zulovik sätta dit bollen i mål och FV säkrade tre viktiga i nedflyttningsstriden.

- Skönt att gå till vila med en trepoängare i ryggen och under det här uppehållet hoppas jag att vi får tillbaka våra spelare på skadelistan.

FV kommer att vila helt en vecka. Sedan blir det träning, DM-final samt en internmatch innan serien drar igång igen.

Janne Westerlund berömde hela laget för en fin arbetsinsats i Kiruna.Vid luren: Jonny DahlgrenKiruna-Friska Viljor 0-2 (0-1)

Håkan Boström, Senad Zulovik.

Publik: 148.

Mer läsning

Annons