Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Victor Hedman kommer att tjäna mer på nio minuter än vad jag gör på en hel dag"

Det finns de som utan ansträngning höjer sin lön för varje år - sen har vi de som förstått att ingenting kommer gratis och att hårt jobb i slutändan premieras. Victor Hedman är en ishockeyspelare och människa som odiskutabelt stämmer in i det sistnämnda. Sveriges bäst betalda ishockeyspelare, smaka på den!

Annons

Genom åren har SCA-cupen i Sundsvall bjudit publiken på den ena stora stjärnan efter den andra - det var också där som Örnsköldsviks kanske största backlöfte genom tiderna på allvar presenterade sig i seniorishockeyn då Victor Hedman, blott 16 år gammal, blev utsedd till turneringens bästa back och ett genombrott som mynnade ut i att han ett gäng veckor senare fick debutera i dåvarande Elitserien som den då yngsta spelaren någonsin.

Redan där såg framtiden god ut för den lika storväxta som talangfulla Själevads-sonen, och när draften två säsonger senare skulle äga rum var han länge med i snacket om förstavalet, ett förstaval som tudelade New York Islanders. "Ska vi ta en back eller en forward?" - det blev John Tavares, och resten är historia.

LÄS ÄVEN: Jättekontrakt för Victor Hedman: "Det var detta jag ville"

Victor Hedman kommer att bli Tampa Bay Lightnings trogen fram till 2025 - skrev under fredagen på ett nytt rekordkontrakt.

Sju säsonger efter att ha klivit upp på podiet i Centre Bell, Montreal, och dragit på sig Tampa Bay Lightnings tröja är Victor Hedman nu en av ligans absolut främsta försvarare som hyllats stort i såväl kanadensiska, amerikanska som svenska medier. När jag själv trotsat kroppens krav på x antal sovtimmar och konsumerat NHL-ishockey har jag ännu inte stängt av en Tampa Bay match utan att Vic har imponerat på mig. Få, om någon, i ligan besitter samma förmåga att kombinera fysisk dominans med offensiv slagkraft - i egen zon är han sheriffen som håller tätt, i offensiv zon ett spelgeni med öga för blad i öppna ytor som en själv knappt skulle finna om en så fick se ett tiotal repriser.

Så var det då det här med hårt jobb som betalat av sig - missförstå mig inte nu inte i följande stycke, men det är inte talangen i den 198 centimeter långa kroppen som tagit Victor dit han är i dag. Tio gånger av tio en supertalang javisst, men vad vore en talang om den inte togs om hand? Och där finner vi den stora anledningen till att Victor Hedman i kväll kan fira sitt nya rekordkontrakt - ett kontrakt som innebär att han från och med nästa säsong kommer att ha det dyraste kontraktet av alla svenskar i NHL med en årslön på drygt 7,85 miljoner dollar under de åtta år som det gäller och som i sin helhet genererar över en halv miljard kronor.

Victor Hedman, MoDos yngste spelare någonsin, 16 år

När jag stämplar ut för i kväll har jag på nio timmar tjänat, i runda drag, 1 000 kronor som kommer in på kontot den 25:e i denna månad. Ett belopp som Victor Hedman från och med nästa säsong tjänar ihop på mindre än nio minuter, och den minutinkomsten tickar på för honom varje minut, varje timma och dag, fram till att kontraktet går ut 2025.

Det hårda jobb han lagt ned i såväl Örnsköldsvik som Tampa Bay betalar minst sagt av sig, och ingen förtjänar detta mer än länets just nu hetaste ishockeyspelare. Frågan är om SCA-cupen någonsin kommer se ett större löfte till back beträda isen i Sundsvall Energi Arena (då: Gärdehov)?

Mer läsning

Annons