Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi kliver inte undan”

Örnsköldsvik. Slutspelshockeyn är igång. Det är ge och ta från båda håll. Något som märks i närkamperna.
– Alla går in i närkamperna med hela sin tyngd, de viker inte en tum, säger Magnus Wernblom som i förra matchen fick ett slag över handen bröt två fingrar.

Annons

Fingrarna fick sig en kyss och röntgen visar att båda är brutna, säger Magnus Wernblom.
Fast det är ett bra ställe att få brottet på jag kan röra två tredjedelar av fingrarna ganska bra, det är sista biten som inte går att röra så bra.
Det är dock oklart om han kan spela i kväll.
Det gäller att få ner svullnaden så att jag får ner handen i handsken. Jag prata med Brithén och läkaren och så får vi bestämma hur det blir.

FÖRSIKTIG MED HANDEN
Men om han ställer sig på isen så kommer han nog att vara lite försiktig innan han ge sig in i något handgemäng.
Ja, nu är jag väl inte så pigg på att slåss med handen, om man säger så. Annars så får man nog ta den som kommer. Samtidigt gäller det att visa att man absolut inte kliver undan för någon, så att de får ett övertag på det viset. Men det är det ingen i
vårat lag som kommer att göra.
Även om slaget om Norrland har kallats hockeykrig så verkar Wernblom ta det med ro. Han tycker att de två inledande matcherna varit ungefär som han väntat sig.
Men jämfört med i den vanliga serielunken är skillnaden stor.
Får de en chans att smälla på en nu så är det ju 110 procent, förut så kanske det var 80, så det är bra många procents skillnad nu. Alla går in i närkamper med hela sin tyngd, de viker inte en tum. Det är väl det kanske som är den största skillnaden, säger Wernblom som vid 29 års ålder hunnit med några slutspel.

BALANSERAR PÅ GRÄNSEN
Tycker du att det är motiverat någon gång under match med slagsmål eller det något som händer i stridens hetta?
Motiverat och motiverat. Det är ju så att många av oss balanserar på gränsen där man får ligga. Och ibland rinner det över för vissa. Man ska försöka hålla sig så nära gränsen som möjligt men ändå inte kliva över den. Och ibland händer det och då kan det bli så.
I det läget är ju domaren en nyckelfigur och hittills har Peter Andersson skött sig utmärkt.
Jag tycker att Peter har varit riktigt bra faktiskt. Jag har ingenting att klaga på.
Han är sympatisk och går att prata med och samtidigt så vet man själv jag brukar ju ofta skälla på domarna men jag tycker att Peter har gjort två kanonmatcher hittills.
Domaren får alltså ett gott betyg men Wernblom tycker att Modo har en del att förbättra.
Vi måste försöka bli jämnare. Just biten att hålla upp nivån hela matchen, det är det vi ska förbättra framför allt, säger Magnus Wernblom.

KAJ GLÄNNESTRAND

Mer läsning

Annons