Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi har tränat hårt och bra”

ÖRNSKÖLDSVIK. Landslagssamlingar stavas massbortfall – i alla fall för Modo Hockey.
Men Jim Brithén klagar inte.
– Bara positivt att killarna får komma iväg och skaffa sig nya erfarenheter, säger Modo-tränaren inför elitserieomstarten.

Annons

Huvudskälet till att elitserien hållit upp en dryg vecka stavas förstås Sweden Hockey Games. Men det är inte bara i Globen som modoiter har varit i landslagselden. Peter Öberg, Magnus Hedlund och Joakim Lindström har varit i Finland med juniorkronorna, medan Kim Staal och Peter Hirsch dragit på sig den danska tröjan.
Lägg till detta att hjärnskakningar tvingat Stefan Öhman och Miroslav Hlinka till stillhet och ni förstår att Modo-truppen på hemmaplan varit kraftigt decimerad.

Svårt att träna på taktiska finesser, Jim Brithén?
Ja, eftersom vi knappt haft några intakta formationer har det inte gått att nöta exempelvis power play.
I stället har det slipats på teknik och spelvändningar. Och på fysiken.
Ja, där kan man inte tala om något uppehåll, precis. Vi har tränat hårt och bra, vilket vi kommer att ha nytta av framöver.
Och även om landslagsuppdragen på sätt och vis försvårar hans roll som klubbtränare är skåningen bara glad när spelarna tas ut i nationens tjänst.
Absolut. De får ett avbrott från vardagen, får ny input och tillfälligt nya medspelare. Alla våra landslagsmän verkar må bra av det här.

Ja, Mattias Weinhandls självförtroende lär väl inte ha försämrats?
Nej, och då är det bara att tacka och ta emot. Både för hans egen del och för lagets.
Och det skadar nog inte med lite extra råg i ryggen inför kvällens match i Malmö. Visserligen avfärdades Mif enkelt med 6-1 i Kempehallen i början av oktober, men utanför Örnsköldsvik har det gått tyngre för Modo.

Sedan segern mot AIK har laget fem raka förluster illavarslande med tanke på att fem av de kommande åtta matcherna spelas på bortais.

Och har det inte gått lite trögt på sistone?
Nja, det tycker jag inte, säger Jim Brithén. Vi har tagit två viktiga hemmasegrar och spelade bra i förlusten mot HV. Och Timrå har Modo ju av hävd svårt mot.

Trendbrott eller inte: Modo kommer till spel utan tre ordinarie spelare. Och trion Tobias Lundström (axelskadad), Magnus Hedlund (blödning i höften) och Peter Öberg (hjärnskakning) lär vara borta ett tag till. Lundström och Öberg minst en vecka, medan Hedlund möjligen kan vara tillbaka till lördagens möte med Färjestad.
Fast det är inte alls säkert, säger Jim Brithén. Blödningen var betydligt kraftigare än landslagsledningen först trodde.

GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons