Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veronica räddade dödsdömda Bride´s Dream

/
  • Veronica Sonidsson i Östersjäland norr om Älandsbro älskar hästar. När hon fick se

Veronica Sonidsson i Östersjäland såg TV4:s "Kalla Fakta" om hästarnas tuffa villkor inom travsporten.
Det räddade livet på 4-åriga Bride´s Dream.
– Det känns inte rätt att hästar skall slaktas bara för att de inte uppfyller de förväntningar som ägarna haft, säger 26-åriga Veronica.

Annons

I travsporten skall hästarna ge avkastning för att de inblandade skall vara riktigt nöjda. Men långt ifrån alla klarar av de krav som därmed ställs.

"Kalla Fakta", TV4:s grävprogram, satte för några veckor sedan hästarnas tillvaro inom travsporten under lupp. Ett program som skapade en rejäl debatt – inte minst kring stjärnkusken Åke Svanstedt.

– Jag tog givetvis illa vid mig av programmet och jag fattade speciellt tycke för den där unga miljonhästen som Jan-Åke Hoas hade. Den hade ju till och med haft blödande magsår två gånger om för att pressen blev för hård, säger Veronica när AM-sporten hälsar på.

När hon fick höra i programmet att Bride´s Dream med all säkerhet skulle slaktas eftersom den blivit utdömd från all travverksamhet, reagerade hon omedelbart.

– Jag mailade ned till "Kalla Fakta"-redaktionen direkt efter programmet och redan på förmiddagen dagen efter ringde de upp mig och sade att hästen var min om jag stod för transporten upp till Norrland. Det var tydligen bara jag som hört av mig...

Med tre egna hästar på gården och en ledig boxplats, slog Veronica till direkt. Sedan den 11 december står därför 1,2 miljonerstravaren från USA i Östersjäland för att på sikt skolas om till familjehäst.

Läs mer i TÅ och ÖA.

Mer läsning

Annons