Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västra/Laif blir Graninge FF

Annons
Västra/Laif blir Graninge FF

graninge

Född: Graninge FF - en helt ny fotbollsklubb.

- Det här känns jättespännande och kan bli en nytändning, säger ordförande Maria Kindberg belåtet.

Och de positiva ordalagen formligen flödade när nyheten presenterade igår.Det här innebär att Västra/Laif upphör med seniorfotbollen och ger sin plats i division fyra till den nya föreningen.

- Jag tror att det här samarbetet kommer att ge ett starkare lag, vilket kan ge fotbollen ett lyft i regionen, fortsätter Maria.

Som tidigare suttit i division I-laget Opes styrelse, samt varit aktiv spelare i RUIF, Härnösands SK och just Ope.

För Bosse Bergqvist, vice ordförande är det här en gammal dröm som går i uppfyllelse. Nu finns förutsättningar att få till ett representationslag i Sollefteå på hög nivå.

- Här i kommunen finns sex föreningar som bedriver ungdomsverksamhet och vi inom den nya klubben hoppas givetvis att vi ska kunna få en bred samverkan bland dessa om en gemensam satsning på Graninge FF, konstaterar Bosse.

Och Per Söderström, ordförande i Långsele AIF är minst lika lyrisk han över nyfödseln.

- Det här är en stor grej och bara positiv, vi har jobbat med den nya föreningen under hösten och vintern och äntligen är det i hamn.

Varför är det här så viktigt?

- Tidigare har vi dragits med identitetsproblem, Västra/Laif har på något sätt varit två föreningar. Det slipper vi, nu kan spelas samlas kring ett namn.

Beslutet om att avsäga platsen i "fyran" till den nya klubben är tagit i stor enighet. Dessutom har man sytt ihop ett treårsavtal kring ungdomsverksamheten med Sollefteå FF, Österforse, HH 64, Laif och Västra BK.

- Här handlar det om åldersgrupperna mellan tio till 16-17 års åldern.

För spelarna i gamla Västra BK/Laif är det hela också väldigt spännande.

- Jag tror att det här också har stora möjligheter att bli ett lyft, det kommer att bli en bättre fotboll i kommunen.

Graninge AB har också skrivit ett treårsavtal med Graninge FF. Företaget ser också den här satsningen som naturlig.

- Den nya klubben kommer att spela sina matcher på Graninge Idrottsplats med andra ord på den plats där Graninge startade sin verksamhet 1673. Det är min förhoppning att vårt stöd till klubben kan få andra företag att ställa upp för att stötta ambitionerna att ge regionen ett framtidslag, säger Kalle Karlsson, informationschef.Tomas Frånlund

tomas.franlund@tidningen.to

Mer läsning

Annons