Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västra/Laif åkte ur "trean" trots vinst

Annons


Västra/Laif åkte ur "trean" trots vinst

Sällan har man sett så många besvikna segrare. Västra/Långsele vinner den sista "måstematchen" hemma mot Lucksta med 3-1 (0-1), men till ingen nytta. Samtidigt som spelarna lämnar planen meddelar nämligen speakern att Stockvik slagit Sävar med 2-0. Ett resultat ingen runt Graninge IP ville höra. Ett resultat som innebär att Västra/LAIF åker ur division III.

-Det här känns trist, speciellt med tanke på att vi har ett bättre lag i år som definitivt har kvaliteér som hör hemma i trean sade tränaren Lars-Göran "Lillen" Forslund besviket.

-Men det har varit en säsong fylld med missflyt och det höll i sig hela vägen ut.

På fotbollsspråk brukar det kallas "stolpe-ut" och den klyschan stämmer bra in på årets säsong där inga marginaler varit på Västras sida varken i egna matcher eller i tabellkonkurrenternas avgörande kamper. I 20 av de 22 omgångarna var Västra/LAIF på "rätt sida", men inte ens fyra poäng på de två sista matcherna hjälpte för att undvika 10:e platsen och nedflyttning. Att inget lag tidigare åkt ur trean på en så hög poängsiffra som 28 är heller ingen tröst. Den största orsaken till Västras degradering är ändå lagets många skador. Inte mindre än sju spelare "Micke" Johansson, Jimmie Solle´n, Björn Borin, Stefan Sehlin, Daniel Westlin, Danne Höglund och Stefan Sjödahl har varit borta under kortare eller längre perioder på grund av skador. Det var skillnaden mellan nedflyttning och en säker placering i mitten av den jämna serien.

Avslutningsmatchen blev ingen lättvunnen uppgörelse för Västra mot ett Lucksta som inte gav bort någonting gratis. Hemmalaget inledde lite "skakigt" tyngda av stundens allvar och ett Luckstamål hängde i luften. När 0-1 också kom i den 35:e minuten var det ett typiskt mål för ett lag i motvind. Ett inlägg styrdes av en VBK-försvarare förbi målvakten Kristoffer Nilsson och med knapp styrfart rullade bollen över mållinjen. Men i det pressade läget tog sig Västraspelarna samman på ett berömvärt sätt. Vände 0-1 underläget till seger 3-1 efter en mycket bra andra halvlek. "Jocke" Lindström visade vägen när han bröt sig igenom Luckstaförsvaret och kvitterade till 1-1 och sedan även gjorde 2-1 på straff. Slutresultatet 3-1 fastställdes sedan av inhopparen Daniel Granlöf helt fri efter ett snabbt hemmaanfall.

-Det var spänt och grabbarna skall ha all heder av matchen. Jag är glad att vi gjorde vad vi kunde för att klara oss kvar sade "Lillen" Forslund.

Men 3-1 segern räckte alltså inte för att hålla sig kvar och nu väntar division IV-spel på Graninge IP nästa säsong.

-Men med den kapacitet som det här laget har finns det bara en målsättning och det är att gå upp igen så fort som möjligt avslutade "Lillen" Forslund.

Västra/Långsele - Lucksta 3-1 (0-1)

Målen: 0-1 (35) självmål, 1-1 (61) Joakim Lindström, 2-1 (66) Joakim Lindström (straff), 3-1 (70) Daniel Granlöf.

Domare: Erik Svensson, Sundsvall.

Publik: 130.Mer läsning

Annons