Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västra/Frånö Kickers får 25.000 kronor

Annons
Västra/Frånö Kickers får 25.000 kronor

Fotbollsklubben Västra/Frånö Kickers har av Sergel Rotaryklubb i Stockholm fått 25 000 kronor i stipendium ur Gunnar Rydbergs fond.

Stipendiet utdelades i Konstnärshuset i Stockholm och ordförande i klubben, Håkan Karlsson, var med på ceremonin i huvudstaden.

- Det är faktiskt första gången på 25 år som stipendiet inte går till en enskild eller ett lag med elithandikapputövare och det är klart att vi är mycket glada över den här utmärkelsen.

Pengarna kommer väl till pass genom att det här skickliga fotbollslaget från Ådalen ska spela SM i Halmstad till hösten.

- Enda laget från Ångermanland som spelar SM den här säsongen, påpekar Håkan Karlsson med ett leende.

Västra/Frånö Kickers bildades förra året och numera är det en fristående förening med riktig styrelse och så vidare. Spelarna i laget träffas en gång i veckan i Bollsta eller Graninge och tränar fotboll under ledning av Lars-Göran "Lillen" Forslund och Lasse Östlund.

- Vi har fantastiskt kul tillsammans, både spelarna ute på plan och vi som arbetar vid sidan.

De åker till Halmstad med två lag. Ett som lirar SM och ett som spelar Riksmästerskap Special Olympics.

- Dessförinnan spelar vi en turnering i Hudiksvall som vi för övrigt var med ifjol också.

De kommer också att visa upp sig på "hemmaplan". Det sker i form av en förmatch till mötet mellan Bollsta och Hägglunds i damtrean 9 juni på Bollstavallen. Då kommer det här gänget att spela mot Sundsvall.

Jonny Dahlgren

Mer läsning

Annons