Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmästaren gästar stadsgolfen

/
  • Sandra Carlborg, slår längst i världen av alla golfdamerna i longdriving, hon är dessutom världsmästare. Nu gästar hon stadsgolfen.

Nu drar stadsgolfen igång - med Sandra Carlborg, Alingsåstjejen som slår längst i världen och är världsmästare i longdriving, som gäst.

– Jag blev det i Las Vegas, mitt världsrekord är 357,7 meter, berättar hon.

Annons

Longdriving i normala fall är tvärtemot vanlig golf, som 28-åringen också spelar med viss framgång.

– Vad gäller longdriving är jag obesegrad än så längre. I vanlig golf gäller det att hålla fokus i fyra-fem timmar och vara lugn. Här slår du i normala fall sex bollar per rond med en högljud publik på läktarna och fullt ös med musik också. Gissa om adrenalinet flödar.

Hon har även spelat två år på Europatouren och givetvis på den svenska touren.

– Eftersom det är en extremsport så är den stor i USA, jag började med den 2008 och sedan har det bara gått bättre och bättre. Annars försöker jag leva på golfen i kombination med en del event. Just longdriving är väldigt publikvänligt också.

Idag kommer hon att stå på hål 11 och slå långt.

– Alla lag får slå på hennes drive och eftersom det är ett par 5 hål, ska alla lätt nå in på två slag, siar Maria Bodén, deltagare och med i arrangörsstaben.

Maria är ett av fyra kvinnliga proffs, de andra är förutom Sandra då, är Lotta Wahlin och Åsa Gottmo.

33 lag gör upp om segern i stadsgolfen, en rad idrottskändisar ingår i lagen. Dock inte Peter "Foppa" Forsberg, som tackat nej då han var upptagen med annat.

Från Modo kommer Jens Westin och brodern John, samt Björn Svensson och Morten Madsen. Även förre detta Modobacken Hasse Jonsson gästar banan.

Tobias Enström, proffset från Nordamerika har anmält sitt intresse, precis som Timrås sportchef Kent "Nubben" Norberg, liksom Per Hallin och Edmontons Anton Lander, som tar med sig pappa Ante Karlsson, tränaren i Timrå.

Curlingprofilen Anette Norberg dyker upp, det gör också Richard Herrey, som är en riktigt duktig golfare.

Mer läsning

Annons