Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmästare till Modo?

ÖRNSKÖLDSVIK. Enligt vad ÖA-sporten erfar är Slovakiens VM-hjälte Jan Lasak på väg till Modo Hockey. En målvakt som tillhör Nashville Predators organisation.
– Jag kommenterar inga namn förrän det är klart, säger sportchefen Bengt Hedin.
Hedin är dock inte lika hemlighetsfull när det gäller Mattias Karlin som kan vara på väg hem till sin moderklubb.

Annons

Modo har under hela våren letat en ny målvakt. Peter Hirsch finns kvar, men Modoledningen anser att juniorlöftet Mikael Zajkowski bör matchas in i elitserien via allsvenskan. Därför har klubben sökt efter en kvalificerad målvaktskraft.
Ett rykte som cirkulerat en längre tid är att Mikael Tellqvist skulle vara på väg till Modo, men det förnekar den före detta djurgårdaren.
Nej, jag har två år kvar på mitt kontrakt med Toronto, och när jag flyttar hem blir det spel i Djurgården, säger Tellan.

KOMPIS MED MODOITER
Enligt uppgifter till ÖA så har Jan Lasak tröttnat på spel i Milwaukee Admirals i AHL, där han heller inte är förstemålvakt, och vill hem till Europa igen. Och skulle han hamna hos Modo blir han lagkompis med Dusan Milo och Miroslav Hlinka, landsmän som han blev världsmästare ihop med.
Jan Lasak är 23 år, 183 centimeter lång och väger 93 kilo. Han kommer från Zvolen, samma klubb som Dusan Milo, men har i år tillhört Nashville Predators organisation.
Lasak fick göra tre matcher i NHL för Nashville och släppte in 13 mål. Sedan fick han flytta till farmarlaget Milwaukee Admirals där det blev spel i 34 matcher.

VM-HJÄLTE
Milwaukee missade slutspelet och Lasak kunde vara med i VM där han gjorde dundersuccé. Slovakien blev världsmästare och Lasak storspelade framförallt i slutspelet.
Jag kommenterar som sagt inga namn, säger Bengt Hedin.
Du trodde att det skulle bli klart förra veckan? Varför drar det ut på tiden?
Vi har hoppats i flera veckor att det här ska bli klart och vi jobbar hårt för att lösa det här. Problemet är att spelaren och hans klubb inte är överens.
Ena parten säger att kontraktet kan sägas upp, den andre säger tvärtom.
En annan spelare som sitter med ett gällande kontrakt, och som vill till Modo, är Mattias Karlin. Kalle har ett år kvar på sitt treårskontrakt med Boston Bruins, ett lag som han inte ens varit nära att representera i NHL, och nu är han sugen på att flytta hem till Ö-vik.
Vi har erbjudit Mattias att komma hem och spela med Modo, och det är en önskan som han också uttryckt. Men Boston tjurar på och vill att han ska fullfölja sitt kontrakt, säger Hedin.
Nu är det här en affär mellan Boston och Karlin, och vi kan bara vänta och se.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons