Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntan är över– "Werner" gör comeback

ÖRNSKÖLDSVIK. En krånglande rygg innebar två missade matcher. I kväll är Magnus Wernblom tillbaka på isen.
– Ville egentligen prova i lördags, men naprapaterna sade ifrån, säger han.
– Nu är jag riktigt sugen.

Annons

Herrar Pelle Nylander och Magnus Håkansson expertisen ifråga behöver inte vara oroliga. Wernblom tvivlar inte på deras yrkeskunnande eller omdöme. Med facit i hand inser Modos väldige nummer 9 att det nog var bäst att han inte var lika kompromisslös som på isen.
Säkert klokt att att vänta. Jag var inte hundraprocentig.
Skadan i första hand en disk som irriterat nerver i ryggen är en gammal åkomma som tidigare lett till besvär vid hopp och löpning under barmarksträning. Den har aldrig tidigare gjort att Magnus Wernblom missat någon match, men efter känningar både mot Linköping (borta) och Södertälje (hemma) nödgades Werner kapitulera.
Nu är han fit for fight igen. Akupunktur, massage och värmebehandling har gjort gott.
Ja, det känns mycket bättre, säger han efter måndagens träning. Visst märks det att man varit borta några dagar, men det ska inte vara några problem. Och de (Nylander och Håkansson) säger att skadan inte kan förvärras.

INGEN SVACKA ÄN
Räkna hur som helst med en spelsugen Magnus Wernblom i kväll. En kämpe i medgång som vill fortsätta hålla hög lägstanivå. För det är inte bara vi på läktaren som tycker oss se en jämnare Werner än vanligt.
Har inte haft någon djupare svacka, vilket jag ju brukar få. Visserligen är det mycket kvar av säsongen, men hittills får jag vara nöjd. Jämnheten är nog det mest positiva för min del.
Förklaringen? Enligt Wernblom själv en kombination av bättre fysik eftersom vi åkte ur slutspelet tidigare än vanligt fick vi längre barmarksträning och god omgivning.
Har ju spelat med Wahlberg hela säsongen, vilket är en bidragande orsak.

POÄNGEN HAR TRILLAT IN
Helt ograverad har formationen dock inte varit. Fast att gamle parhästen Anders Söderberg för en dryg månad sedan bytte kedja och ersattes av Peter Högardh har inte gjort någon skillnad. Åtminstone inte i negativ riktning. Poängen har fortsatt att trilla in, och enligt Werner har det ingen större betydelse vem som finns på andra kanten.
Vi har ett jämnt lag där alla kan spela med alla. Jag och Antos känner varandra väl, men Högardh har ju varit en frisk fläkt. Det har funkat jättebra.
Så bra så att inte bara Modo-frälsta har efterlyst Magnus Wernbloms namn i landslagstruppen. Bland annat hade TV-sportens expert och förre förbundskaptenen Curre Lundmark med honom i sin all-star-femma från höstens elitserie.

"CURRE" KAN HOCKEY
Ja, han kan ju hockey, han...
Är du smickrad eller väldigt ironisk?
Nej, men visst är det kul att Curre tycker det.
Men vad säger Wernblom i sakfrågan? Inte så mycket, egentligen men han har inte stängt någon dörr till Tre Kronor.
Vet inte varifrån det där har kommit. Inte från mig i alla fall, även om jag kanske inte lagt någon möda på att dementera.
Så vad säger du? Lockar inte ett VM på hemmaplan?
Vad jag menat är att det inte känns oerhört viktigt. Landslagsfunderingar är inget som håller mig sömnlös om nätterna. Men skulle jag bli tillfrågad är det självfallet intressant.

GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons