Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Valle" tänker vinna derbyt

/
  • På fredagen var det inte känt om Valentina Lizana Wallner (till höger) eller Kim Martin Hasson ska vakta damkronornas kasse i kvartsfinalen mot Finland. Men Modomålvakten är redo.

Ska Damkronorna överleva kvartsfinalen mot Finland måste målvaktsspelet vara lika suveränt som i gruppspelsmatchen mot Ryssland.

– Jag tror det blir en rolig match, säger Valentina Lizana Wallner.

Annons

"Valle" vaktade målet mot Ryssland och hon var isens bäste spelare trots att Sverige föll med 3–1. Men det är inte säkert att hon får förtroendet mot Finland i kvartsfinalen då Kim Martin också imponerat under turneringen.

Finland är rankat högre än Sverige och är favorit, men Valle tror att Damkronorna har en bra chans, av flera anledningar.

– Det blir derbykänsla. Jag tror det kan bli en rolig match. Vi vet mycket om dem, de vet mycket om oss. Det är lika för båda lagen.

– Det är klart att de kanske känner mer att de måste vinna. Vi kan bara gå ut och köra. Vi ska ta hem det.

Men då måste Damkronorna lyfta sig ett snäpp jämfört med Rysslandsmatchen.

– Jag hoppas vi spelar bättre än mot Ryssland, då kan det bli en riktigt tajt match. Det blir oerhört viktigt att vi håller tätt i box play och gör mål i power play.

Valentina Lizana har varit en av turneringens bästa målvakter, och nu möter Sverige Noora Räty som är Finlands etta.

– Det är en av världens bästa målvakter. Hon är väldigt aktiv i sitt spel. Det gäller att skjuta ut in lite puckar där, och gå på returerna. Då kan hon hamna rätt långt ut, säger Valle.

Mer läsning

Annons