Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uselt försvarsspel

BREDBYN. Det rasslade till tre gånger inom loppet av fem minuter i den första halvleken bakom Andreas Lindberg i Anundsjömålet.
Sedan var naturligtvis matchen avgjord på Olympia. 1-4 (1-3) blev det till slut. Anundsjös minst sagt bedrövliga försvarsspel avgjorde när Holmsund åkte hem med tre poäng.

Annons

Anundsjötränaren, Yngve Persson, höll med.
Det är i och för sig lätt att spela boll när man gjort tre mål, men vi blir väldigt skärrade när vi spelar på hemmaplan.
Annars började hemmalaget hyggligt och hade bud på några mål. Bland annat rundade Pär Byström målvakten men kom lite långt ut och en back hann rädda målet innan bollen nådde fram till mållinjen.

BOLL PÅ MÅLLINJEN
Vidare sågs en bra nick av Mats Norberg som räddades på mållinjen samt två bra lägen för Henrik Jonsson och Pär Byström.
Där kunde, eller borde, vi satt ett eller två mål och fått dem att bli stressade så hade matchen sett annorlunda ut, menade Yngve Persson.
Holmsund hade också ett par chanser innan Oscar Westberg gav Anundsjö ledningen med 1-0 efter en lobbnick över den utrusande bortakeepern.
Då, när man trodde att det möjligen skulle lossna för de röd-vita kom de fem olyckliga minuterna som dödade matchen.
Det är individuella misstag från våra backar och lika individuellt skickliga prestationer av Holmsundspelare, och det faller vi på idag, sade Yngve Persson.
33:e minuten: Umeålagets Johan Grip springer slalom mellan tre hemmabackar och kvitterar stolpe-in.
35:e minuten: Återigen en soloprestation av Grip. Den här gången från högerkanten och 1-2.
37:e minuten: Den här gången hette målskytten Mikael Dahlberg och han fick tämligen ostört promenera igenom mittförsvaret och placera bollen i nät.
Anundsjös försvarsspel var inte bra i den första halvleken och det är rätt lindrigt uttryckt. Förbluffande passivt.

HÄNDELSERIK FÖRSTA HALVLEK
Holmsund hade vad Anundsjö saknade. Trygghet, samspel och linjer i sitt spel medan hemmalaget uppträdde stillastående, fantasilöst och frustrerat.
Första halvlek var händelserik. I den andra säkrade Umeålaget bakåt och spelet mattades.
Johan Grip kunde dock fullborda sitt hat-trick i mitten av andra när han på nytt rann igenom i mitten.
Bredbylaget gav dock aldrig upp utan tog fram blåstället och krigade tiden ut utan att få till avsluten. Mats Norberg var närmast när han på en hörna styrde bollen strax utom stolpen.
De som anser att fotboll är tråkigt för att det sällan blir mål bör besöka en match där Anundsjö spelar. Efter nio omgångar har laget 24-27 i målskillnad. Det ger ett snitt på fem och ett halvt mål per match.

ALLA KAN BÄTTRE
Spelarkritiken sammanfattas bäst av hemmatränaren:
Alla kan bättre.
Kanske kan man ge Mats Norberg ett extra plus samt Henrik Jonsson för hans första halvlek.
Det känns som att laget har mera att ge bara man får igång maskineriet. Eller, har kanske förväntningarna varit för högt ställda inför återkomsten i division III. Framtiden får utvisa.

Anundsjö-Holmsund 1-4 (1-3)
1-0 (29) Oscar Westberg. 1-1 (33) Johan Grip. 1-2 (35) Johan Grip. 1-3 (37) Mikael Dahlberg. 1-4 (68) Johan Grip.
Varningar: Anundsjö, Erik Söderkvist och Magnus Westman.
Domare: Per Jansson, Kvissleby.
Publik: 230.

BIRGER BYSTRÖM

Mer läsning

Annons