Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Urladdning väntar…

Göteborg. Semifinalspelet utvecklar sig till en rysare.
En femte och avgörande på hemmaplan, det blev resultatet av Modos utflykt till Göteborg på skärtorsdagen.
Frölunda blev för svåra och kvitterade till 2-2 i matcher. Nu väntar en riktigt urladdning i Kempehallen.

Annons

Det blev en glad påsk, vi får fortsätta att spela hockey och det är skoj, sa Modotränaren Jim Brithén efter matchen mot Frölunda i Scandinavium.
Men det är inte bara skoj, det är spännande också. En femte och avgörande match i Kempehallen bättre än så kan man inte få ihop dramaturgin. Nu finns heller inget utrymme för misstag. Vinnaren till final. Så enkelt är det.
Vi måste ge allt på söndag, det finns inget annat, konstaterade Mattias Weinhandl.
Ge järnet och att spel på hemmaplan, det kan fälla avgörandet. Åtminstone om man ska döma av matchbilderna hittills. Frölunda i Kempis i tisdags och samma lag i Scandinavium i torsdags var helt skilda saker. I torsdags bestämde Frölunda, ivrigt påhejade av 12 000 på läktarna. Och publikstödet verkade sporra Frölunda till, om inte stordåd, så åtminstone en riktig kämpainsats.

HOPPAS PÅ FULLSATT
Visserligen tar inte Kempehallen 12 000 men trycket som skapas är väl så bra som i Scandinavium. Och det kan vara en viktig ingrediens för Modo.
Hoppas det blir fullsatt så att publiken kan bära fram oss det behövs, sa Weinhandl, som inte var nöjd med kvällen.
Vi hade ju chansen, men lyckades inte få tillräckligt tryck, sa han och fortsatte:
Men det är rätt lugnt. Vi kan ju bättre än det här mycket bättre.
Jim Brithén uttryckte det på ett annat sätt:
Vi var inte riktigt vassa i skottsektorn.
Vilket var alltför tydligt, inte minst när Modo spelade power play. Trots att laget stundtals skapade ett oerhört tryck i anfallzon lyckades man inte få till några riktigt bra avslut och då går det inte att vinna mot Frölunda, som var alertare och farligare när de gick till anfall. Hemmalaget verkade på hela taget vilja mer, medan Modo såg lite segt ut.
Målen kommer i två halvrisiga byten, som Frölunda utnyttjade skickligt, fortsatte Brithén.
Men Modo hade tur att Frölunda inte tog vara på alla bjudningar, då hade siffrorna sett helt annorlunda ut. Särskilt i tredje perioden, när Modo ville för mycket, kom bjudningarna slag i slag. Så får det inte se ut i Kempehallen i morgon.
Då blir det inte någon SM-final.
Men allt var inte nattsvart. I andra perioden kämpade Modo till sig en delseger.
Vi spelar så bra vi bara kan i andra. Då känns det tungt att få 0-1 i perioden, sa Frölundas tränare Conny Evensson efter matchen.
Och även om Modo var långt ifrån i bästa slag så gav man inte bort segern.
Vi fick gå ner på tre femmor tidigt i matchen, sa Evensson.
Det räckte mot ett Modo som såg lite segt och slitet ut.
Vi hade kanonoläge i sista perioden men orkade inte. Det såg trögt ut, hade väl lite sega ben, sa Peter Hirsch som trots en mycket bra insats fick släppa tre puckar förbi sig.
Det var en markeringsmiss i egen zon som gav 1-0. Onödigt. Det ska inte hända.
Andra målet var en kontring två mot en. De kom snabbt. Jag var på den men den ramlade in.

VI SKA TA DET HÄR
Tredje målet kom i slutet av sista perioden. Modo försökte desperat få till en kvittering men gång efter annan slarvade man bort pucken på långa uppspel eller missar i egen zon. I det läget klev Magnus Kahnberg fram och förvaltade en passning från Joel Lundqvist, som la över pucken från kanten och in i mitten till en fri Kahnberg, som drar Hirsch och sätter en backhand högt. Matchen var över.
De var ju tvungna att vinna och vi var inte på topp. Det ger ju hopp inför söndag, sa Peter Hirsch i omklädningsrummet efter matchen.
Jag tror alla här inne känner att vi ska ta det här.
Och med ett fullsatt Kempis som stöd i ryggen har nog Modo en bra chans, för trots att spelet inte räckte i Scandinavium var det inte långt borta. Så än en gång kan hemmafördelen visa sig vara guld värd.

KAJ GLÄNNESTRAND

Mer läsning

Annons