Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppförsbacke för Modo

/
  • Modos skadelistan växer. Backen Per Hållberg tvingades lämna isen med vad man befarar en hjärnskaning och det betyder i så fall att tre ordinarie backar är ur spel.

Uppförsbacken växer och nu sätter vi dit en krisstämpel över Modo Hockey.

Annons

– Vi är i en tuff situation och har helt enkelt inte fått ihop allting ännu. Men jag är övertygad om att vi vänder det här, sa sportchefen Erik Holmberg efter matchen, tydligt pressad av det prekära tabelläget.

Med tanke på det utsatta läget i serien erkänner "Ecke" att det här är den svåraste situationen han varit med om under sin tid som sportchef.

– Vi är där vi är och alltså inte bättre än så just nu. Därför gäller det för spelarna att höja sig ett snäpp och bevisa att vi hör hemma högre upp i tabellen.

– För det har vi material till och vi jobbar vidare med det vi tror på. Men som jag sa har vi inte fått ihop allting ännu.

Det är i sig ingen katastrof att förlora mot Frölunda, och Modo gjorde trots allt en godkänd insats, men problemet är att tiden börjar rinna iväg för Modo.

Avståndet uppåt växte ytterligare igår och till råga på allt elände gjorde även skadelistan det. Backen Per Hållberg åkte på en tuff tackling i början av matchen och tvingades lämna isen direkt.

Rapporterna efteråt talade om en hjärnskakning och är det så har Modo hastigt och mindre lustigt tre ordinarie backar borta. Hasse Jonsson är ryggskadad och det är osäkert när han är tillbaka, dessutom är Viktor Hedman borta ytterligare några matcher genom JVM-spel i Kanada.

På frågan om Modo ska värva en back nu svarade "Ecke" Holmberg.

– Vi tittar på marknaden hela tiden men har inte funnit någonting ännu.

– Eftersom vi tittar på det finns det pengar, ja.

Samtidigt med alla skador sliter det oerhört mycket på de spelare som är tillgängliga.

– Vad ska vi göra, alla måste inse att de ska köra ända in i kaklet.

– Absolut.

Modos sportchef tror bestämt att de kommer att vända det här och ta sig ur krisen. Han betonade också att det är lite som skiljer i tabellen och det återstår 21 omgångar i serien.

– Nu är det full fokusering på nästa match, HV 71 borta, som gäller. Det gäller att se möjligheterna att fortsätta utveckla gruppen.

Frölundas dito, Kent Norberg, som lämnade Timrå för en sportchefstjänst hos göteborgarna inför den här säsongen var i Swedbank Arena igår.

– Jag förstås hur han känner det "Ecke". Jag var i samma situation när vi låg sist i tabellen efter tio omgångar. Då var det inte kul kan jag säga.

Nu är Kent Norberg på vinnarspåret medan "Ecke" Holmberg upplever en kraftig urspårning.

Mer läsning

Annons