Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungt och spännande

BREDBYN. Ett avstressat lag.
Så vill Anundsjötränaren Yngve Persson beskriva sitt gäng inför premiären hemma mot Matfors på lördag.
Vår beskrivning lyder ungt och spännande med höga ambitioner.

Annons

Anundsjö IF är tillbaka i division III. Laget vann fyran förra säsongen i överlägsen stil och den här gången tänker inte klubben bli något lindansargäng. Uppdraget lyder etablering i trean, på övre
halvan i tabellen och inom några år ska steget till tvåan tas.
Det är ingen fantasi. Snarare ett realistiskt mål enligt Yngve Persson.
Vi tar steget upp i division II i samma veva som FV kliver upp i superettan. Sedan fyller vi på med några Ö-vikslag i trean. Siktar vi högt måste vi jobba för den utvecklingen, säger Yngve och kisar mot vårsolen.

FINSLIPNING RÅDER
På grusplanen vid Olympia råder finslipning inför premiären. Anundsjö har inga större skadebekymmer och laget är i princip intakt med fjolåret. På minuskontot finns Jonny Näsström som nu spelar i Sidensjö och på pluskontot Jonas Enock, en intressant förstärkning hämtad från Mellansel.
Det är bygdens pojkar som utgör stommen i laget och bara två man, Jens Stenberg och Henrik Näsström, är så kallade utbölingar. Magnus Westman är med sina 26 år äldst i truppen, vilket säger en del om rutinen.
Laget är ungt, men inte oerfaret och Yngve Persson ser verkligen fram emot premiären trots att inledningen är tuff. Matfors tippas tillhöra toppen och i andra omgången väntar Umedalen borta ett lag med division II-status.

DET FINNS LIKHETER
Jag föredrar tuffa öppningar. Då slipper vi trycket och kan spela avslappnat. Det är betydligt värre med premiärmatcher där alla förväntar sig att vi ska vinna, säger Yngve som i tränarrollen gör sitt andra år i klubben.
Som spelare har han ett flertal säsonger bakom sig.
Jag är noga med att poängtera att jag var med under klubbens framgångsrikaste period. 1982 blev vi tvåa i vad som kan jämföras med dagens division II, säger en
leende Persson.
Han jämförelser mellan lagen och hittar en del likheter med dagens Anundsjö. Det finns en Yngve Persson, en Totte Berg och en Agne Runosson även i upplagan 2002.
Yngve heter Per Byström och är betydligt målfarligare än originalet. Totte heter Erik Söderqvist och dirigerar med kroppen istället för med käften och dagens Agne heter Henrik Jonsson killen som svarar för det oväntade.
Det finns fler exempel och jag anser att det här laget är bättre än det som åkte ur trean för två år sedan och det som vann fyran ifjol, säger den glade fotbollstränaren med högt hårfäste och glasögon.
Bredbyns svar på Svennis.
Jag var i Italien för några år sedan. I Genua behövde jag inte betala några notor, säger Yngve och skrattar högt.
Plötsligt blir han seriösare. AIF-tränaren berättar om lagets ödmjuka inställning till uppgiften och att alla är överens om hur jobbigt det ska bli för motståndarna att möta Anundsjö. Speciellt när de gästar Bredbyn.
Redan i Olympiabacken ska de känna av mjölksyran.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons