Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulvöregattan slog ett trist rekord

ULVÖHAMN. Ulvöregattan har slagit rekord.
Ett trist sådant.
Seglingarna lockar bara 22 båtar.
– En miss i marknadsföringen. Inget snack om den saken, säger ÖSS-profilen Robert Carlsson.

Annons

Det klena deltagarantalet kan möjligen tillskrivas det nyss genomförda SM-seglingarna för IF-båtar. Arrangemanget har tagit mycket av ÖSS tid och kraft och årets upplaga av Ulvöregattan har kommit i skymundan.
Vi måste sätta oss ned och diskutera hur det här ska fungera i fortsättningen. Ett betydligt tätare samarbete med Ulvö Kapellag kan vara en möjlig lösning på problemet, säger Carlsson som var en av gårdagens stora vinnare.

HAR KOPPLAT GREPPET
I Express-klassen har han redan kopplat greppet i kraft av två delsegrar och det ska mycket till om inte Carlsson försvarar sin titel från ifjol. I IF-klassen ser det liknande ut. Evigt unge Dick Westman har bara två konkurrenter att tampas med, men att han leder klassen före nyblivne svenske mästaren och klubbkamraten Anders Carlsson skvallrar åtminstone om närmast felfri segling.
I LYS-klassen, den för blandade segelbåtstyper, svarade hemmaseglaren Ulrik Lindström, Compis 97, för gårdagens prestation. Hans besättning leder efter första dagen där Lars-Olof Aghed, Piteå, Svan 39, och Mats Lundberg, Sundsvall, Banner 28, skuggar på andra respektive tredje plats.
Regattan fortsätter i dag och avslutas på i morgon med Pelle Melinders minnessegling. Ska Robert Carlsson upprepa fjolårets bedrift måste han krydda seger i Express-klassen med ännu en viktoria i den traditionsdyngda minnesseglingen.
Med en Carlsson i storform är den utvecklingen ingen högoddsare.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons