Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Typiskt slutspelstjafs”

LULEÅ. Bäddat för hockeykrig del fyra i Kempehallen i kväll.
Och i Luleå anklagas Modoiterna för att vara ett folkslag skolade på dramaten.
– Typiskt slutspelstjafs, säger Ulf Sandström, 35.
Han vet.

Annons

Många Modo-anhängare kan klubbens historia och det är få som inte kommer ihåg Ulf Sasse Sandströms framfart i slutet av 80-talet. Han sprang på skridskorna, backades upp av kedjekompisarna Urban Nordin och Mikael Ståhl och slog igenom med dunder och brak.
Ett genombrott som hämtat ur Rekordmagazinet.
Härnösandskillen tog Modo och elitseriens med storm, gjorde en herrans massa mål och nätade till och med mot självaste Sovjetunionen då han virvlade in i Tre Kronor.

NOBBADE CHIGAGO
Till och med NHL-klubbarna fick upp ögonen för svensken med patentdragningen. Men Sandström nobbade Chicago och valde så småningom att nappa på locktoner från Norrbotten och storsatsande Luleå Hockey.
En strålande affär för Modo.
Ulf Sandströms tid på den absoluta toppen blev nämligen intensiv, men den blev relativt kort. Och efter en ganska anonym period i Luleå blev det Bodens IK i hockeyettan med undantag av en ettårig sejour i finska ligan.
Det finns inget som jag direkt ångrar, men flytten till Luleå blev ett bakslag och så här i efterhand borde jag naturligtvis ha tackat ja till erbjudandet från NHL. Men det är lätt att vara efterklok, säger Sandström.
Stjärnglansen rann snabbt av honom och numera, fem år efter avslutad karriär, lever han ett liv ganska långt från hockeyn. Han har blivit Norrbotten trogen och han trivs i rollen som säljare på ett grossistföretag med säte i Boden och Luleå.
Och han följer kvartsfinaldramatiken.
Ja, det är kul nu. Jag är lite kluven eftersom jag känner ett par killar i bägge lagen. Men jag tycker att det bästa laget ska vinna så därför håller jag nog en tumme för Modo.
Det är han ganska ensam om på sina breddgrader. Miroslav Hlinka, Magnus Wernblom och Pierre Hedin är inga populära namn i Norrbotten just nu. Både i tidningar och i snacket på stan i centrala Luleå anklagas trion, plus stora delar av det övriga laget, för att vara fega och filma fram utvisningar.

UPPRÖRDA KÄNSLOR
Modo-Dramaten 2-0, skriver bland annat Norrländska Socialdemokraten.
Det blir alltid extra upprörda känslor i ett slutspel och media är inte sena med att förstora och vinkla till saker ytterligare. Men det är bra att det skrivs och snackas en massa, det bara ökar intresset, säger Ulf.
Han känner igen situationen:
Det var så där ibland även när jag spelade. Det hör till på något sätt och jag tror inte att någon tar speciell skada av det. Snarare tvärt om; både Modo och Luleå tjänar på att fansen är upprörda eller på annat sätt engagerade.
Ulf Sandströms idrottsengagemang stannar i dag vid motion i olika former. Skidåkning fyller en ganska stor del av hans fritid och han känner ingen längtan tillbaka till ishockeyn.
Nej, jag trivs utmärkt med det liv jag har nu. Att vara åskådare räcker mer än väl för mig.
Mycket talar för en ny match i Delfinen på måndag. Då Sandström se Modo vinna.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons