Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingades till ett tidigt målvaktsbyte

/
  • William Amamoo spelade på sprutor, men efter en ny smäll på den skadade tummen vid 0–1 (bilden) fick han kliva av.

I 23 minuter stod HFF-målvakten William Amamoo emot både Helsingborgsavslut och sin ilsket värkande vänstertumme.

– Jag spelade på sprutor, men i samband med 0–1 kom tummen emellan igen och det gjorde för ont helt enkelt.

Annons

Det var på måndagsträningen som oturen var framme för Härnösands förstemålvakt William Amamoo.

– Det kom ett hårt skott som tog i stolpen och studsade rakt på min tumme så den vek sig. Jag har haft ont hela veckan sedan dess, men jag försökte spela med tre bedövningssprutor, berättar 28-åringen som fick en hel del att göra redan i matchinledningen.

Redan i den fjärde minuten kom Helsingborg i en snabb omställning där Mattias Lindström (för dagen ensam toppforward) hittade Ema Boateng med ett perfekt vänsterinlägg mot den bortre stolpen, men Amamoo placerade sig helt rätt redan när inlägget slogs och fick avslutet på sig.

– Vi spelade riktigt bra efter det, men tyvärr fick de in det där frisparksmålet. Jag ville ha fyra killar i muren, men de hörde mig inte, förklarar William som tog Amor Smarasons inledande frisparksskott, men returen var det bara vitklädda HIF-spelare som gick på.

Till slut var det mittbacken Loret Sadiku som snubblade in bollen över mållinjen efter det att William Amamoo fått en ny smäll på sin onda tumme.

– Det gjorde alldeles för ont för att jag skulle kunna spela vidare, men Farruh gjorde ett bra inhopp, berömmer William sin tre år yngre burväktarkollega.

Farruh Muhitdinov fick hoppa in ouppvärmd – och redan efter sju minuter låg den andra bollen i HFF-målet. Kramforsmålvakten kunde dock inte lastas för baklängesmålet som Ema Boateng kunde raka in.

– Däremot tycker jag att jag borde tagit deras tredje. Jag såg skottet, men det for åt sidan alldeles framför mig, förklarade Farruh som nog kom upp i ett tiotal räddningar innan domaren Patrik Eriksson från Gävle blåste för full tid.

Målvakterna var sammantaget de bästa spelarna hos HFF. Även mittbackarna Anton Larsson och Abdul Bangura klarade sig väl, men skrällen var aldrig nära.

Mer läsning

Annons