Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två tredjedelars thriatlon i Höga Kusten Swimrun - som är en del av kvalet till världscupen: "Rätt läge att satsa"

Höga Kusten Swimrun blev trots det dåliga vädret i fjol en stor succé när den första upplagan avgjordes - på lördag är det dags igen och arrangörerna har haft det hektiskt den senaste tiden för att arrangemanget ska nå nästa nivå.
– Skulle jag räkna antal timmar jag lagt ned på det här skulle jag bli matt , men i slutändan kommer det att vara värt det, säger Mikael Lindnord.

Annons

Med start från Gullviks havsbad ger sig på lördag 93 lag, 186 deltagare, ut för att i drygt fem timmar ta sig an 37 kilometer av oförlåtlig och tuff terräng där 6,8 kilometer består av simning och resterande del av löpning.

När tävlingen i fjol avgjordes för den första gången någonsin var vädrets makter grymma vilket tvingade tävlingsledningen till att ändra den tilltänkta banan - i år blir därför första gången där tävlingen avgörs längs den "riktiga" banan.

– I fjol var det galet, säkerhetsbåtarna kunde inte ens åka in vid vissa delar av banan för att vågorna var för höga men i år ser vädret ut att bli perfekt, säger Lindnord och fortsätter:

– Det känns fantastiskt att snart ha lördagen här, man har längtat efter detta ända sedan i fjol och det ska bli spännande att följa tävlingen då sporten i sig är på en sådan frammarsch.

I tävlingen ska deltagarna simma 6,8 kilometer - här ser ni fyra deltagare från fjolårets upplaga som just är i full färd med att äntra det kalla havsvattnet.

Tävlingsformen, som i sig är en avskalad variant av thriatlon, kom till för drygt elva år sedan men det dröjde fram till för två år sedan innan den på allvar tog fart, något som Mikael Lindnord var snabb att snappa upp.

– Det kändes som rätt läge att börja satsa då. Nu är det i stort sett en stor tävling varje helg och de har börjat köra världscupen vilket vår tävling fungerar som ett kval till.

Höga Kusten Swimrun har alltså i sitt blott andra år redan fått förtroende att fungera som kval till världscupen vilket ger tävlingen större dragkraft gällande de stora namnen - Mikael Lindnord har dock sina favoriter klara.

– Jag tror att Team Aptum blir farliga, men sen kommer det säkert bli en tuff tävling ändå då många riktigt bra är med.

Målgången, som också den sker på Gullviks havsbad, kommer att äga rum någon gång kring 17:00 på lördagsaftonen.

Mer läsning

Annons