Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två NM-guld till Öbacka

/
  • Öbacka Boxarklubb fick pris som bästa klubb under NM i Timrå i helgen. På bilden lyfts klubbtränaren Sören Karlsson upp av, från vänster; Lovisa Ärnström, Henric Lundin, Therese Nilsson, Johanna Rovio, Ali Haidari och Mohammed Amani.

Öbacka BK är verkligen på gång - i Norrlandmästerskapen blev det två guld och föreningen blev utsedd till bästa klubb för andra året i rad.

Annons

Henric Lundin, nytt tungviktslöfte, fick möta Andreas Hasselblad, Njurunda i finalen.

– Jag var i ärlighetens namn mer nervös, betydligt mer än Henrik själv. Att möta en boxare som matchat i fem års tid och väger åtta kilo mer, var inte lätt, sa tränaren Sören Karlsson.

Redan från start la Härnösandsgrabben in en växel till, fast rekommendationerna var att boxas avvaktande och med sina fina kroppsslag fick Henrik motståndaren att ta stående räkning.

– I andra ronden visste Henrik hur han skulle boxas och i vilket tempo och flera fina träffar gjorde att motståndaren fick ta en ny stående räkning till åtta.

Sekunderna senare kastade Njurundasekonderna in handduken och Henrik vann på teknisk knockout i andra ronden.

Även Johanna Rovio blev norrlandsmästare, detta i 64 kilo, där ställdes hon mot klubbkompisen Lovisa Ärnström.

– Det blev kanske inte någon rolig publikmatch, men när fjärde ronden var över, stod Johanna där som mästare och Lovisa fick ett silver.

Öbackas Ali Haidari som fick gå upp en viktklass, till 64 kilo och i finalen ställdes han mot Mahdi Ahmadi från Sundsvall. En boxare som var huvudet högre än Ali och han förlorade en jämn match med domarrösterna 1-2.

Mohammed Amani förlorade tveksamt sin final mot Asef Muzaffari från Guldstaden, i en riktigt bra match med siffrorna 1-2.

– Det känns jätteroligt med alla medaljerna, men lika skoj att vi blev bästa klubb igen.

Mer läsning

Annons