Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV-pucklagets kapten optimist

/
  • Tim Wahlgren, är lagkapten för Ångermanlands tv-pucklag och målet är glasklart - de ska ta sig vidare från gruppspelet i Kalix.

Nu är det upp till bevis, Ångermanland.
Lagkapten Tim Wahlgren är optimistisk inför gruppspelet i tv-pucken som avgörs i Kalix.
– Det ska bara bli kul och det känns inspirerande för mig.

Annons

Kramforsgrabben är den som ska leda styrkorna och han känner ansvar i den rollen.

– Jag är väl inte den som snackar mest i båset, utan jag försöker stötta laget genom mitt agerande ute på isen.

Förbundskapten Anders Sahlén om sin kapten:

– Han har fina ledaregenskaper på isen, killen kan dela ut en tackling och visa vägen. Tim är helt enkelt en bra förebild.

Spelmässigt handlar det om en spelare med ett rappt skott, styrka och fin spelförståelse.

– Personligen har det flutit på hyggligt, det har varit helt okej. Men nu vill jag gärna upp ett snäpp till spelmässigt, nu när allvaret börjar.

I Norrcupen nyligen, både vann och förlorade Ångermanland mot Västerbotten, både gånger med uddamålet och fick ge sig efter en jämn mot när Norrbotten stod för motståndet, också det en uddamålsförlust.

– Det är tre oerhört jämna lag så det sluta hur som helst. Det som talar för oss är jämnheten, där i Kramfors spelade vi på fyra femmor hela tiden och toppade inget alls som en del andra av lagen gjorde. Det borde gynna oss.

Målet är solklart - Ångermanland ska vidare.

– Vi ska bara till Oskarshamn där turneringen fortsätter. Det som gäller är hårt arbete över hela banan, fortsätter vi att jobba hårt som ett lag, har Ångermanland bra möjligheter att bli ett av två lag som tar sig vidare ur gruppen. Det är jag helt övertygad om.

Vad är styrkan med årets upplaga, Tim?

– Sammanhållning och jämnheten är starka bitar. Nu när det blir allvar tror jag också att koncentrationen hos oss blir ännu bättre.

Laget har visat moral vid ett flertal tillfällen och lyckats komma tillbaka i matcherna trots underlägen.

– Tyvärr har vi inte varit riktigt vakna i matchupptakterna i mötena mot Norr- och Västerbotten. Vilket inneburit underlägen och sedan har laget fått jobba i uppförsbacke för att komma ikapp. Där har vi dock visat bra moral och lyckats ta oss tillbaka i matcherna. Inledningarna och vårt boxplay är detaljer som vi jobbat på in i det sista och förhoppningsvis blir det bättre när turneringen börjar till helgen.

Ifjol vann det här gänget Norrlandsmästerskapen för U 15, det lovar gott för i Kalix är motståndet det samma.

På fredag inleder Ångermanland tv-puckspelet mot Jämtland/Härjedalen, dagen efter möter laget först Västerbotten och därefter Hälsingland. Gruppspelet avslutas med matcher mot Uppland och Norrbotten under söndagen, två av lagen går vidare.

Mer läsning

Annons