Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV-pucken till Ångermanland?

Annons
TV-pucken till Ångermanland?

TV-pucken 2002 kan komma att spelas i distriktet.

Ångermanlands Ishockeyförbund har sökt arrangemanget och chanserna lär vara stora att de får förtroendet.

- Säg att 70-30 i procent till vår fördel, gissar Tage Persson, lagledare för Ångermanlands TV-pucklag, som tillsammans med Ewald Lindahl, ordförande i förbundets ungdomskommitté, är de stora eldsjälarna i den här frågan.

- Det står mellan tre distrikt. Förutom Ångermanland har även Östergötland och Värmland sökt värdskapet. Men det var länge sedan vi hade arrangemanget häruppe och av den anledningen tror jag att vi ligger bra till.

Östergötland däremot har haft arrangemanget de två senaste åren och med bakgrund av detta är det inte särskilt troligt att de får värdskapet det här året också.

Skulle Ångermanland dra vinstlotten och få arrangemanget blir spelplatserna i Örnsköldsviksområdet. Aktuella ishallar är Husum, Skyttishallen, Kempehallen och Bjästa.

- Det är av den anledningen att det inte får vara mer än en timmes färdväg från boendet till ishallen. Ett annat krav är likvärdigt boende för alla och vi tror därför att Örnsköldsviksområdet passar bäst, förklarar Tage.

Det intressanta med TV-pucken numera är att allt spelas i ett och samma distrikt. Det vill säga både pool- och slutspel.

- Man spelar poolspel under onsdag, torsdag och fredag. Sedan övergår det till slutspel lördag och söndag.

Det finns 23 distrikt, men för att underlätta i lottningen kommer ett distrikt att få spela med två lag. Den möjligheten har till exempel Stockholm fått tidigare.

- Allt som allt kommer 600 spelare och ledare, och totalt med föräldrar, släkt och vänner, räknar vi med 2 500 personer extra i distriktet under de här dagarna.

Det är Svenska Ishockeyförbundets styrelse som tar det slutgiltiga beslutet vilka som får arrangera TV-pucken 2002. Ett beslut som förväntas bli offentligt någon gång under VM i ishockey som inleds nästa vecka.

- Självklart håller vi tummarna. Ekonomiskt betyder det ingenting, men däremot skulle det vara fin pr för hela Ångermanland och den ungdomsverksamhet vi bedriver i distriktet, avrundar Tage Persson.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.to

Mer läsning

Annons