Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Lindström lite besviken på starten

Anundsjös skidskytt Fredrik Lindström blev näst bäste svensk i Östersund med en 24:e plats.

Annons

Givetvis var Fredrik Lindström besviken över en blygsam placering i säsongens första individuella världscuplopp.
– Men kroppen känns bättre än normalt vid den här tiden på säsongen.
Samtliga svenska toppherrar sköt tre bom.
skidskytte
Fredrik Lindström blev 24:a och var slagen med 2.28,9 av segraren Martin Fourcade, Frankrike, som tog hem totalcupen i fjol.
– Jag är lite besviken på starten av loppet, men nöjd med avslutningen. Jag räddade upp loppet på ett bra sätt, sa 23-årige Fredrik Lindström efter 20 kilometersloppet i Östersund.


Chansen till en plats bland de tio bästa försvann i den första av fyra skjutningar. Det blev två bom i liggande. Där brukar Fredrik Lindström vara säkerheten själv. Han hade en träffprocent på 91 i liggande förra säsongen.
– Jag gjorde en ganska bra serie, men jag var för feg som inte korrigerade i siktet innan jag la mig ner. Jag sköt tre skott och två bom innan jag skruvade.
Var det besvärliga vindar?
– Nej, det var lätta förhållanden. Det hade mojnat sedan inskjutningen, men det gäller att korrigera för sånt också.


Fredrik Lindström var dock belåten med att han tog sig samman efter den tunga inledningen på skjutvallen.
– En bom i stående är ingen fara, det är ett bra resultat. Serien i andra liggande var riktigt fin. Så jag vet att jag kan skjuta.
Du var missnöjd med skidåkningen i söndagens mixedstafett här i Östersund. Hur kändes det i spåret i kväll?
– Det kändes bra. Jag hade bra flyt i åkningen och hade bra skidor. För att vara så här tidigt på säsongen känns kroppen riktigt bra. Jag brukar få slita annars i upptakten av säsongen.
Lindström hade elfte bästa åktid i går. Han var slagen med 57,6 sekunder av norrmannen Lars Berger som var snabbast i spåret. Berger sköt sex bom och kom först på 52:a plats. Carl Johan Bergman (18:e i går) hade sjätte bästa åktid och var drygt femton sekunder snabbare än Lindström.
Lindström slutade 26:a i distansloppet i Östersund förra säsongen. December var ingen bra månad då, 15:e plats som bäst, men sedan gasade "Bredbypajken" på och plockade mängder av topp tio placeringar. Närmare bestämt elva och det blev tre pallbesök med sprintsegern i Italien som höjdpunkten.
– Jag ser fram emot helgen. Sprint följt av jaktstart gillar jag. Och förhoppningsvis kommer det mer publik då. Men de som var här i kväll hejade på bra, säger Fredrik Lindström.
Bäste svensk Carl Johan Bergman:
– Jag åkte jäkligt bra, men synd med två bom i sista stående. Jag vet att jag ligger i toppen om jag skjuter bra.
Sollefteåsonen Magnus Jonsson, boende i Östersund och tävlandes för Biathlon Östersund, slutade 86:a av 103. Jonsson hade hela åtta bom, men noterade 27:e bästa åktid.

Mer läsning

Annons