Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: "Ett härligt gäng i Modo"

Ulf Samuelsson kan tänka sig återvända till SHL.

Annons

New York Rangers assisterande tränare berättar om sitt nya liv - och det han lämnade i Örnsköldsvik.

Hur har det här halvåret varit sedan du kom tillbaka?
- Det har varit väldigt kul att vara tillbaka i NHL. Laget har varit lite segt. Vi har börjat spela lite bättre på slutet.
Vad är din roll i ledarteamet nu?
- Jag har hand om backarna och coachar dem på bänken. Sedan har jag hand om penaltykilling och mycket av de defensiva spelet.
Är det stor skillnad mot året i Modo som huvudtränare?
- Ja, det är det. Det är en helt annan arbetsroll. Huvudtränare är man mer övervakande. Man petar inte så mycket i detaljer som assisterande coach.
Hur ser du tillbaka på tiden i Modo?
- Kul. Jag har fått med mig många roliga minnen och det var mycket roligt att jobba med Markus Näslund, Peter Andersson och Masken, målvaktscoachen. Vi hade ett härligt gäng. Vi lyckades väl skapligt, men man vill alltid vinna SM-guld när man är hemma där. Men vi gick till slutspel båda åren och jag tyckte jag lärde mig mycket som tränare.
Motsvarade ni förväntningarna?
- Nja, jag vet inte. När jag kom dit då hade det inte varit så mycket slutspel va? Steg ett var att komma till slutspel och det lyckades vi med första året. Andra året hade vi velat gå lite längre. Vi hade väl, framför allt när Steen (Alexander) kom hem och hjälpte till, då hade vi mycket fina perioder. Men, det blev lite för kort i slutspel. Jag hade gärna vunnit en eller två rundor till. Då hade det, sportsligt sett, varit en riktigt bra tripp.
Med facit i hand, fick du rätt förutsättningar?
- Ja, det tycker jag. För en sån liten ort som Ö-vik är, att de över huvud taget kan ha ett elitserielag och sånt stöd av publiken, där tycker jag hela staden och framför allt Markus gjorde ett kanonjobb.
Kan du tänka dig att komma tillbaka till SHL?
- Ja. Vi hade som sagt jättebra i Ö-vik och det är väldigt bra hockey i hockeyligan. Det var definitivt kul och det är inte omöjligt att det händer i framtiden.

Mer läsning

Annons