Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turnering för J20-landslag spelas i Sollefteå

Annons
Turnering för J20-landslag spelas i Sollefteå

Ångermanland i allmänhet och Sollefteå Hockey i synnerhet har dragit en riktig vinstlott.

I september står nämligen Sollefteå som värd för en 4-nationers turnering i ishockey för J 20-landslag.

- En riktig höjdare, myser Sollefteås ordförande Janne Hägglund. Det här känns bra för oss och för hela distriktet, inte minst därför att vi gick miste om TV-pucken det här året.

Förutom Sverige deltar även Finland, Ryssland och Tjeckien i turneringen som garanterat håller mycket hög klass. Det här är ju det närmaste Tre Kronor man kan komma i ett landslag..

- Det handlar om elitspelare och jag har visserligen inte tagit del av någon trupp, men gissar att de allra flesta spelar i Elitserien.

Turneringen samlar inte bara flera av världens största hockeylöften, utan det kommer också att vimla av talangscouter på läktarplats.

- Vi räknar med 30-50 talangscouter under turneringen.

Fyra matcher kommer att spelas i Niphallen i Sollefteå. Dessutom har de lagt ut en match till Latbergshallen i Kramfors (Finland-Ryssland) samt en till Hoting (Sverige-Ryssland).

I Sollefteå får publiken se Sverige vid två tillfällen. Dels i öppningsmatchen fredag 6 september mot Tjeckien samt i avslutningsmatchen mot Finland söndag 8 september.

- Det skulle inte vara helt fel om avslutningsmatchen mellan Sverige och Finland blir avgörande för hela turneringen, hoppas Janne Hägglund.

4-nationers turneringen bör rimligen locka storpublik till i första hand Niphallen i Sollefteå. Janne Hägglund igen:

- Jag skulle bli förvånad, och oerhört besviken, om vi inte skulle få ett snitt någonstans mellan 5-800 på de här matcherna.

Via Ångermanlands Ishockeyförbund sökte Sollefteå Hockey arrangemanget hos Svenska Ishockeyförbundet och därifrån har de nu fått ett positivt besked.

- Under 90-talet hade vi ett par landslagsturneringar här i Sollefteå och jag vågar nog påstå att vi har ett gott renommé hos förbundet efter de arrangemangen. Det är väl därför de vågar satsa på oss igen.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.to

Mer läsning

Annons