Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt, ÖSK

ÖRNSKÖLDSVIK. ÖSK:s damlag förlorade mot Boliden med uddamålet. Förlust med 4-5 kan väl accepteras med tanke på matchens karaktär och hemmalagets två avslutningsperioder. Det som däremot måste kännas bittert är att just Boliden tillsammans med Rönnby är värsta konkurrenter om en hägrande slutspels plats.

Annons

I och med detta så tappade "Klubben" mark i tabellen med en fjärdedel av serien kvar att avverka. Tränaren Peter Svensson, som i matchprogrammet inför matchen skrev att segraren kommer att skaffa sig ett fint utgångsläge i kampen om en slutspelsplats, höll ändå masken efteråt:
Vi har inte pratat så mycket om slutspel ännu och jag hoppas att förlusten inte sätter sig mentalt hos tjejerna för vi gör trots allt en riktigt bra match och kunde lika gärna haft tre pinnar med oss.
Svensson fortsatte:
Vi har fem matcher kvar och Boliden skall möta Rönnby så det är alldeles för tidigt att säga att tåget har gått.

MARIELLE SAKNADES
Men visst har Peter Svensson något att fundera på om hans sista säsong som tränare också ska bli hans mest lyckosamma.
I går saknade han skadade backen Marielle Hellberg och valde därför att spela med fem backar. En spelande back som Marrehade varit nyttig.
Skadade spelare kommer dock tillbaka men det som saknas är en matchvinnare som kliver fram i de viktiga fighterna, gör tre, fyra poäng och drar med sig de övriga i laget.
Det var ingen forward som klev fram, vilket naturligtvis är olyckligt. Dessutom så hade vi för bråttom med att gå till anfall istället för att vårda bollen och skapa flera möjligheter till avslut, sa Peter Svensson.
Efter den bleka inledningen och två måls underläge repade man mod efter Anna Hedbergs reducering i början av andra perioden.
Men närmare än så kom inte hemmalaget i mittronden trots två numerära överlägen efter varandra som endast genererade två avslut, vilket är på tok för dåligt.
Under några lyckosamma sekunder i sista så vände ÖSK matchen efter mål av Karin Forsberg och Åsa Jonsson.
Vi tappade huvudet totalt efter ledningsmålet. Vi har väldigt svårt att spela i ledning, konstaterade Svensson.

TUR OCH SLARV
Nu varade det inte så länge utan drygt två minuter senare kom kvitteringen på ett skott som inte såg helt otagbart ut.
Kanske skulle en toppning av laget kommit lite tidigare.
Lina Berg hade sedan ett skott i stolpen efter en inbrytning som var värd ett bättre öde.
Att det sedan var Boliden som drog det längsta strået var mer en kombination av tur och slarv i hemmaförsvaret när Therese Andersson hängde in segermålet i den 17:e minuten.
De avslutande minuterna skapade ÖSK flera bra lägen men lyckades inte kvittera.
Nu väntar seriefavoriterna Falun i nästa match och spelar målvakten Annica Sundberg lika stabilt då så är det bara upp till bevis för alla andra. Tommy Nordin

SPORTEN

Mer läsning

Annons