Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt för IBK Ådalen

Annons
Tungt för IBK Ådalen

IBK Ådalen har det tungt just nu i innebandytvåan.

Ny förlust med 1-4 (0-1,1-2,0-1) mot Kuben och tränaren Andreas Strindlund skakar förtvivlat på huvudet efteråt.Vi förstår honom, ett ynka mål i innebandy är självklart inte alls bra. Då går det inte heller att vinna några matcher...

- Dom fick deras mål väldigt billigt, vi fick jobba kopiöst för att få fram några chanser att tala om, konstaterar IBK-tränaren.

Hemmalaget sköt tio skott under den första period - inget mål, gästerna två skott - ett mål.

En stor skillnad i effektivitet med andra ord.

Ådalen uppträdde oerhört ostrukturerat, det fanns ingen spelare som kunde dra ned på tempot, titta upp och slå de där öppnande passen. Allt skulle gå fort, fort och med stressade avslut blir det heller inte ofta mål.

Visst, gästerna hade mera flyt i avsluten och när hemmaspelarna sköt var antingen ett ben eller en klubba i vägen. Dessutom prickade Ådalen både stolpe och ribba vid två fina mållägen.

Det här var undertecknads första innebandymatch för säsongen och spelet var stundtals riktigt småfult. Många knuffar, bentacklingar och slag.

- Jag tycker vi var för snälla i vårt försvarsspel, i bland spelar grabbarna en för gammeldags innebandy och det håller inte mot alla tjuvnyp. Nu vill jag betona att det inte var något fel på domarna, näe vi är för ärliga.

Ändå är offensivt som Ådalen har de största problemen.

- Ja, nog märks det att vi tappat två duktiga centrar i Mathias Norberg och Henrik Rullander. Dessutom kunde ju inte Ante Stattin vara med idag, liksom Fredde Östlund, som varit borta länge.

Inte ens när laget fick spela fem mot tre i hela två minuter i mitten av den andra perioden, då Ådalen låg under med 0-2 och hade chansen att få närkontrakt, kunde man etablera några hetare lägen.

För det mest kom skott utifrån vid helt fel tillfällen, dessutom var det inga hemmaspelare som klev in framför mål och störde motståndarmålvakten.

Näe, det är bara för Ådalen att ta nya tag, speciellt när motståndaren Kuben spelade tätt och disciplinat, då blev IBC ett lätt byte när effektiviteten var så klen.

Målvakten Henrik Dahlin får ta på sig 4-1 målet, men svarade också för fem högklassiga räddningar och får därmed ett plus i kanten.

Bland backarna jobbade Andreas Gradin bäst, offensivt var Marcus Mohlin alltid på språng. Allra hetast: Marcus Näsman, den rivige forwarden.Tomas Frånlund

tomas.franlund@tidningen.toIBC Ådalen-Kuben 1-4 (0-1,1-2,0-1)

Första perioden: 0-1 Anders Hjort (u.a)

Andra perioden: 0-2 (2.10) Hasse Söderblom (Johan Israelsson), 0-3 (13.54) Anders Lodin, 1-3 (16.45) Marcus Söderberg (Marcus Mohlin)

Tredje perioden: 1-4 (1.28)

Skott: 19-15 (10-2,3-5,6-8)

Utvisningar, Ådalen: 2x2 ,1x10, Kuben: 3x2

Domare: Kemel Nordin & Per Larsson, Övik

Publik: 67

Mer läsning

Annons