Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust för Sollefteå

Annons
Tung förlust för Sollefteå

Alnö misslyckades i kvalpremiären.

Sollefteå GIF gjorde det igår - det vill säga laget förmådde inte att göra ett enda mål framåt mot Sörfors.

Sörfors vann över Sollefteå med 2-0 (1-0) och nu är det fördel Västerbotten i kvalet till division III.

- Vi hade svårt att skapa någonting framåt. Fick aldrig någon bredd i vårt anfallsspel och överlag såg det lite ängsligt ut, sammanfattade Conny Uppling, SGIF-tränaren efteråt.

Uppriktigt sagt skapade Sörfors inte särskilt mycket i anfallsväg de heller. Men ett par fasta situationer blev avgörande för den här kvalmatchen.

33:e minuten: Lagkaptenen Fredrik Karlsson i Sörfors får en tå på bollen efter en vänsterfrispark och diverse strul i GIF-straffområde.

60:e minuten: Frispark från vänsterkanten igen, en GIF-spelare får olycklig träff på bollen och nickar den in i eget mål.

- Det här är en styrka vi har. Att utnyttja våra fasta situationer, genom dem har vi producerat många mål den här säsongen, berättade Sörforstränaren Robert Johansson.

Men Sörfors hade tur att domaren Jan Söderlund, Sundsvall, inte stod riktigt rätt placerad vid det första målet. Det föregicks nämligen av en solklar hands i straffområdet på en Sörforsspelare.

- Visst var det hands innan de petade in bollen i mål. Tungt naturligtvis att få ett sånt mål i baken, tyckte Conny Uppling.

Efter Sörfors ledningsmål hade emellertid Sollefteå en mycket bra period, den bästa totalt sett under hela matchen. Bättre fart och fantasi i anfallsspelet gav Sollefteå ett par-tre riktigt heta kvitteringschanser.

Inblandad i samtliga var duktige mittfältaren Andreas Näsmark, som först prövade målvakten i Sörfors Bo Lidén (allsvenskt förflutet i Umeå FC) med en hård pressad frispark från långt håll.

Sedan hade "Ante" ytterligare ett bra distansskott tätt utanför målramen efter bra förarbete på högerkanten av Patrik Johansson. Slutligen överraskade Näsmark så gott som alla runt, och även på Husums konstgräsplan, med att skjuta en frispark från kanten direkt på mål, dessutom i kryssribban (!). Tyvärr var det väl i stort sett enda gången som GIF bröt mönstret och hittade på någonting annorlunda i matchen. För i övrigt hände egentligen inte så mycket framåt när laget envisades med att bara lyfta höga bollar som Sörforsförsvaret enkelt kunde ta hand om.

- Vi är stabila bakåt och har så varit hela tiden. Men ärligt talat sattes vi inte på särskilt svåra prov idag, det vi visste tidigare om Sollefteå att de hade problem framåt fick vi ju ett kvitto på här idag, sa Robert Johansson och tillade.

Sörfors var dock inte mycket bättre framåt och skapade faktiskt inte mycket mera än de här chanserna. Västerbottningarna vann inte orättvist, men det hade lika gärna kunnat sluta oavgjort också. Inte 2-2, men väl 0-0, så chansfattig var den här matchen.

Sollefteå har dock fortfarande chansen att nå division III. För om Sollefteå besegrar redan avsågade Alnö på bortaplan i sista omgången på lördag, samtidigt som Stockvik vinner över Sörfors hemma, då blir det här en målskillnadsaffär mellan tre lag.

Peter Andersson var stabil i GIF-försvaret igår. Ola Rylander vann många bollar på mittfältet under matchens första 45 minuter, andra halvan var dock inte lika vass. Plus i kanten också för inhoppande Andreas Almqvist.

Jonny Dahlgren

070-566 74 53

Sörfors-Sollefteå 2-0 (1-0)

Målen: 1-0 (33) Fredrik Karlsson, 2-0 (60) självmål.

Hörnor: 3-7

Varningar: 2-3

Domare: Jan Söderlund, Sundsvall

Publik: 50

Mer läsning

Annons