Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft VM väntar Lindnord

/
  • Mikael Lindord från Örnsköldsvik är med när multisportarna gör upp om VM-titeln.

VM i multisport drar i gång i dag måndag. Mikael Lindnord från Örnsköldsvik siktar högt.

Annons

Världens bästa multisportare gör upp om medaljerna när den tuffaste VM-tävlingen någonsin drar igång på måndag.

815 kilometer från kust till kust och gräns till gräns i Costa Ricas varierande landskap väntar. AXA-adidas med Mikael Lindnord från Örnsköldsvik står på startlinjen med ribban högt.

– Vi vill ligga med i täten.

Tävlingen tar deltagarna genom kompakta regnskogar, orörda sandstränder och vilda forsar.

Till fots, på cykel, paddlandes, simmandes och klättrandes. Det blir en spektakulär resa från starten vid gränsen till Panama, via Stillahavskusten, Karibiska havet och gränsen till Nicaragua. Efter sex dygn väntas första laget korsa mållinjen.

– Det är ett farligt land och det kommer bli en tuff tävling. Man vet aldrig vilka djur man möter, men man kan bara fokusera på de mest livsfarliga. Värmen på dagarna och kylan på nätterna blir utmanande, speciellt i regnskogen där det kommer kännas som en bastu. Det kommer bli en berg- och dalbana, säger Mikael Lindnord.

När laget tävlade i Costa Rica 2010 slutade det med seger – något som ger trygghet inför starten.– Det har hjälpt oss med förberedelserna. Tävlingen i Brasilien tidigare i år har också gett oss ovärderliga erfarenheter.

Mikael menar att det trots allt är viktigt att gå in i tävlingen med ett öppet sinne.

– Mycket kan hända, och man måste vara beredd på alla sorters motgångar. Det finns några brytpunkter under ett lopp när det känns som allt går åt helvete. Då ska vi hålla ihop laget ordentligt. Det är så man vinner en sådan här tävling.

Mer läsning

Annons