Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft arbete för Hedin

ÖRNSKÖLDSVIK. 13 spelare på kontrakt, resterande Modoiter ska det förhandlas med.
När elitserien gör OS-uppehåll intensifieras arbetet för Modo Hockeys sportchef Bengt Hedin.
– Målsättningen är att behålla kontinuiteten i truppen, att behålla samtliga spelare, säger Bengt Hedin.

Annons

I dag har Modo Hockey 13 spelare på kontrakt för kommande säsong. För elva spelare går kontrakten ut, och nu när Modo deklarerar att man vill behålla truppen för nästa säsong så återstår en hel del jobb.
Vi vill ha samtliga kvar, men naturligtvis kommer det att ske en del förändringar. Sedan är det ju också en pengafråga, säger Hedin.

SPELARNAS VÄRDE STIGER
Modo Hockey har haft en sensationellt bra säsong så här långt rent sportsligt, men i takt med framgångarna stiger värdet på spelarna.
Spelarna hamnar i fokus när de lyckas och agenterna lär heller inte sänka värdet på sina killar, säger Hedin.
För Modo innebär det här ett svårare förhandlingsläge, det finns spelare som helt plötsligt finns med i poängligan, nosar på landslagen och har etablerat sig på allvar i elitserien. Då kommer också högre lönekrav.

MER RÖRLIGHET
Vi samtalar med spelarna och räknar med att intensifiera arbetet under OS-uppehållet. Det är en bra tid då spelarna får lite lugn och ro.
Var kommer det största hotet ifrån? Europa, NHL eller elitserien?
Både elitserien och Europa är ett hot, men jag tror att i framtiden kommer vi få se mer rörlighet inom Sverige. Spelare vill flytta och testa något nytt.
Och då är lilla Ö-vik och Modo förlorare?
Det tror jag inte. Spelarna resonerar nog som så att de vill utvecklas i första hand och här får de spela en positiv och rolig hockey. Jag tror att Modo då har en klar fördel.
Men då det gäller spelare som är i 30-årsåldern och som inte har rötterna här får vi svårt att konkurrera rent socialt. Men jag tror att många kommer att upptäcka vår positiva hockey och dessutom tror jag att vi inte betalar så mycket mindre än andra klubbar.
På tal om intressanta spelare, Richard Lintner, lär vara het på marknaden, eller hur?
Självklart kommer vi att göra allt för att behålla Lintner, men han är säkert intressant för NHL även i fortsättningen. Lintner kom till rätt lag i rätt tid och har fått spela den ishockey han kan, säger Hedin.

LINTNER MISSAR MATCHEN
Då det gäller den slovakiske succévärvningen så kommer han att missa Modos två sista matcher (mot HV och Malmö) innan OS-uppehållet. Då ska Lintner spela OS-kval för Slovakien.
Det är inget vi kan göra något åt. Internationella Ishockeyförbundets regler är solklara, säger Hedin.
31 januari är sista dagen för övergångar inom elitserien. Därefter ska trupperna spikas och inga förändringar kan göras.
Kommer Modo att vara ute på marknaden fram till dess och jaga spelare?
Nej, inte för att värva förstärkningar fram till sista januari. Däremot kommer vi att vara med för att värva långsiktigt.
Om allt går efter planera och truppen är skadefri efter OS-uppehållet, kommer ni att banta truppen inför den sista januari?
Då det gäller eventuell utlåning kommer vi att ta ställning dagarna innan deadline. Vi ska vänta in i det sista innan vi tar ett beslut.
Skulle Modo skicka iväg någon spelare blir det i så fall för resten av säsongen.
Helt klart är i alla fall att vi inte kommer att släppa iväg någon back, säger Hedin.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons