Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Trist för ishockeyn”

ÖRNSKÖLDSVIK. Ett förslag om en helt ny division I-serie har gått ut till alla division I-klubbar i Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten.
Ett förslag som kan komma att hamna i papperskorgen.
– Det vore väldigt trist för ishockeyn om inte det här förslaget går igenom, säger ÖSK Hockeys starke man Thommy Edlund.

Annons

ÖRNSKÖLDSVIK. Ett förslag om en helt ny division I-serie har gått ut till alla division I-klubbar i Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten.
Ett förslag som kan komma att hamna i papperskorgen.
Det vore väldigt trist för ishockeyn om inte det här förslaget går igenom, säger ÖSK Hockeys starke man Thommy Edlund.
PER HÄGGLUND
per.hagglund@allehanda.se 0660-29 55 42
Förslaget lades på den årliga sportkonferensen och går ut på att de fyra bästa lagen från de två nordligaste division I-serierna skulle bilda en så kallad alletta när halva säsongen spelats. De två bästa lagen i serien där skulle få kvala till allsvenskan.
De övriga division I-lagen, plus de två bästa division II-lagen skulle spela i en fortsättningsserie.
Det här är ingen ny serieindelning utan praktiseras i de södra, västra och östra hockeyregionerna sedan flera säsonger tillbaka.
Men här i region norr har en alletta inte varit aktuell, förrän nu.
Vi vill ha nyordningen för att den gagnar ishockeyn. För de bättre lagen är det inte roligt att vinna tvåsiffrigt varje match. Det är inte utvecklande för någon, säger Thommy Edlund som får stöd från de bästa lagen i division I norra A och topplagen Östersund och Sollefteå i ÖSK:s serie.
Men det finns också föreningar som inte är ett dugg intresserade av nyordningen. Ett av dessa lag är Svedjeholmen.
Vi har lämnat tillbaka förslaget med kommentaren att det är bra som det är. För oss är förslaget inte intressant, säger SIF:s Gunnar Berglund.
Varför?
Vi tror att en alletta skulle göra att vi i distriktet blir ännu tunnare på division II-nivå. De berörs av den här serieindelningen och med bara fem lag i division II-serien just nu, är det risk att den serien dör ut.
Gunnar Berglund menar också att det ligger ekonomi i Svedjeholmens beslut att tacka nej.
Det är svårt att göra en budget när man inte vet om man kommer att spela i division I eller allettan efter nyår, säger Berglund och fortsätter:
Man måste titta på sin förening och göra en bedömning och se vad som passar den bäst.
Ska förslaget gå igenom så måste en kraftig majoritet av lagen rösta för, och det är inte bara Svedjeholmen som säger nej. Även Antjärn och Kramfors har sagt nej.
Thommy Edlund håller dock tummarna för att det ska bli en alletta.
Ärendet är under utredning och jag hoppas verkligen på det här förslaget eftersom vi får spets på division I-ishockeyn. Tackar man nej förstår jag inte vad klubbarna har för ambitionsnivå.
Men det är väl ekonomi i den här frågan också?
Visst, men som det såg ut i år så hade lagen från vår serie fått möta Teg, Crif, Vännäs och Asplöven från Kalix. Det innebär bara en extra långresa, säger Thommy.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons