Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Triss i kampsporter

ÖRNSKÖLDSVIK. Triss i kampsporter – då var nyfikenheten stor i Ö-vik.
Sporthallen var fullsatt när det i går kväll bjöds på uppvisning i karate, tae-kwon-do och ju jutsu.

Annons

I vanliga fall är det klubba och ihålig plastboll som lockar storpublik till sporthallen.
Nu var det andra rörelser och redskap som gällde, men vissa utövarna kunde definitivt mäta sig med ÖSK:s främsta innebandy-snidare vad gäller virtuositet. Som när Roger Duwel och två andra medlemmar från Ö-vik Goju Ryu Karateklubb visade imponerande koordination under den inledande karateuppvisningen.
Eller när en representant från taek-won-do-klubben Dok Su Ri örn på koreanska tog sats, hoppade över fyra nerbödja kamrater och avslutade språnget med att låta en välriktad spark bryta en träplatta mitt itu.
Gårdagens gemensamma nämnare var alltså budo, och den tredje klubben som visade upp sig var Örnsköldsviks ju jutsu-klubb. Det här var andra gången som de tre gjorde gemensam sak, och publiken svek inte.
Sittplatserna räckte inte till åt alla intresserade, och nu återstår det att se hur många som hörsammmar klubbarnas inbjudan till nybörjarträning.
Åskådarna frestades med en provkarta på olika tekniker, rörelsemönster och sparkar, utförda av allt från spensliga småttingar till rutinerade atleter. Vissa moment kunde synas våldsamma, och man påpekade noggrant vikten av regler och kontroll.
Men det handlade långtifrån bara om redskap och spektakulära inslag. En stor del av sporterna går ut på självkontroll både fysisk och psykisk vilket nog gick fram även till läktarfolket. Även om några av rörelserna och de japanska utropen väckte munterhet på sina håll...
En varierad och väl genomförd afton, som lär stanna i minnet på många av besökarna om inte annat tack vare alla amatörvideor som filmades avslutades med öppet hus nera på golvet.
Och kanske en insikt att saker ofta är svårare än de verkar.

GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons