Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka i DM för Själevad

LÅNGSELE. Ännu ett DM-tecken inomhus för Själevads fotbollsdamer. Fast mer ett kul avbrott i träningen än utvecklande matchning.
– Vet inte om det är vi som blivit bättre, men i år var det ingen puls alls i turneringen, säger tränaren Tommie Andersson.

Annons

När vinden viner och snön yr är fotboll inte det första man tänker på. Men efter gruppspel i Ö-vik förlagt till Högland-skolan både före och efter nyår var det i söndags dags att i Långsele kora årets DM-mästarinnor i inomhusfotboll, så kallad five-a-side.

KROSSADE ALLT MOTSTÅND
Att Själevad skulle ta hem titeln för tredje året i rad var en självklarhet. Frågan var snarare hur mycket tjejerna som i höstas nuddade vid allsvenskan skulle förnedra de division-III-lag som skulle föreställa motstånd.
Svaret: ganska rejält.
De fem matcherna gav lika många segrar och en målskillnad på 43-6. Remsle som vann sina övriga matcher och slutade tvåa fick se sig besegrat med 6-1.
Vet inte om det här ger så mycket, egentligen, säger Tommie Andersson. Det är mest ett kul avbrott i vardagen. Fast själva inomhusträningen är nyttig. Spelarna får ha mycket boll och öva passningsspel och teknik.
Även om Själevad vunnit även de två föregående åren har laget brukat få lägga i en högra växel vid något tillfälle. Så inte i Kubenhallen.

NOBBAR SM
Inga var i närheten av oss. Tyvärr uteblev spänningen helt. På sätt och vis hoppas jag att det var en engångsföreteelse, men vi har kanske blivit så här mycket bättre.
Själevad kommer hur som helst att fortsätta delta, eftersom det ligger en biljett till inne-SM i potten (på grund av Ångermanlands senarelagda program först till nästa års mästerskap). Eftersom man vann DM även i fjol kunde man deltagit i årets SM, men kommer inte att ställa upp för att försöka upprepa förra vinterns fina insats i Jönköping (silver efter finalförlust mot Umeå IK).
Vi tackade nej. Att delta kräver mycket planering och specialträning, och jag bedömde att det sliter mer än det ger.
Och det är ju inte nu Själevad ska vara på topp. Den här veckan är lagets sista inomhus Tommie Andersson kallar fasen för uppbyggnad och underhåll och sedan väntar den riktiga försäsongsträningen.
Hur ser det ut jämfört med samma tid i fjol?
Bra. Även om vi har haft en hel del sjukdomar på sistone har det inte alls varit lika mycket skador som i fjol. Och eftersom vi inte haft så stor omsättning i truppen kan vi köra mycket hårdare träning.

BRA NYKOMLINGAR
Även spelmässigt ser det positivt ut. Malin Hörnqvist och Jennie Dahlberg har utmärkt sig särskilt under innespelet 41 poäng var under grupp- och slutspel i DM men Tommie Andersson gläds mest åt bredden. Och åt att nyförvärven Veronica Lundholm (Arnäs), Charlotte Gimbergsson (Arnäs) och Jenny Johansson (Hägglunds) verkar motsvara förväntningarna.
Alla har fått spela lika mycket i innematcherna och det var stor skillnad mot i fjol. Bättre teknik, tempo och huvudspel. Och de nya tjejerna har visat det jag hoppats.

GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons