Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje finalen i sikte

Örnsköldsvik. Söndagen 4 april 1999 satt Pierre Hedin på en bänk i omklädningsrummet i Malmö Isstadion. Undertecknad minns hur lättad Pierre var sedan Modo gjort vad hela hockey-Sverige hade krävt; gått till SM-final.

Annons

Nu är situationen en annan.
Det måste man säga. Då var vi överlägsna i serien, som Färjestad varit i år, säger Modos lagkapten och slutspelets målkung.
Skulle Modo spela bort Frölunda i kväll i Scandinavium och ta sig till final, är det en överraskning för många så kallade experter. De trodde ju knappt att Modo skulle nå slutspelet.
Ny tränare och många nya spelare. Att det skulle stämma bra på en gång är säkert oväntat för många. Men i år har vi en bredare trupp än den gången för tre år sedan. Fyra lines och alla gör lika bra matcher hela tiden. Dessutom har vi inte haft problem med det nya spelet, förklarar Hedin och fortsätter:
Det är lättare för oss backar att två ligger där framme och trycker ner deras folk i deras zon. Vi har skridskostarka spelare och det är inte många lag som hänger med när vi åker skridskor hela tiden.

SVÅR MATCH VÄNTAR
Mot Malmö den där soliga eftermiddagen för tre år sedan det var tio grader varmt på kvällen blev det 2-1 och Modo tog hem semifinalserien med 3-1 i matcher.
Pierre Hedin kan snart vara uppe i sin tredje final med Modo.
Jag vill inte spekulera så mycket i det ännu. Vi har en supersvår match i ett fullsatt Scandinavium.
Pierre har klivit fram till en jätte.
Laget har spelat bra och då är det lättare att höja sig själv också. Jag var skadad en månad (i tummen), men annars har det rullat på bra.

LEDER BACKARNAS POÄNGLIGA
Modos lagkapten leder poängligan för backar i slutspelet med åtta poäng (sex mål och två assists) på nio matcher. Antalet mål imponerar. Fullträffarna har kommit i de fem senaste matcherna. I serien gjorde Pierre totalt sju mål och sju assists.
Känner man att man är i bra form och pigg är det lättare att följa med i anfallen. Men det är lite tillfälligheter att det blivit så många mål i slutspelet. Visst är det kul att göra mål, men det är inte min huvuduppgift.
Modos många mål 24 på de fyra senaste förklarar Hedin på följande sätt:
Vi har blivit rakare i våra avslut. Det går fortare när vi får pucken på röda. Jim har medverkat mycket i att vi vågar misslyckas på rätt sätt och på rätt plats.
Pierre hoppas säsongen blir lång. Först ska han leda Modo till final och i slutet av april inleds VM på hemmaplan. För visst bör Hedin ha goda chanser att komma med i Hardy Nilssons Tre Kronor?
Men i kväll gäller det Frölunda.
Frölunda är bra på hemmaplan. Kan vi få lite kontringar ska det kunna gå vägen. Viktigt också att vi inte tar några onödiga utvisningar, eftersom Frölunda är bra i power play, säger Pierre Hedin.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons