Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre smällar som IBCbara vill glömma

Annons
Tre smällar som IBC

bara vill glömma

Tre raka smällar.

3-10 Skellefteå, 5-12 Vännäs och så då 3-11 borta mot Luleå igår.

11-33 totalt i mål.

Och värst av allt:

Noll självförtroende.

- Vi måste bli ett lag igen. Det räcker inte med att spela bra i två perioder, suckar Peter Bäckman, tränare i IBC Hernösand.

Motgångarna fortsätter för IBC Hornets i innebandyettan. Laget har stora problem och är på väg att borra sig fast i bottenträsket.

Kris på gång?

- Dystert, men långtifrån någon kris. Vi har inte gett upp hoppet ännu, säger Bäckman. Men nu måste det blir poäng annars är det nog kört...

IBC Hernösand hängde med mycket bra i två perioder mot Luleå. Men en bedrövlig sista period förstörde dagen: 0-8, 7-24 i skott.

Det blev rena urladdningen från Luleås sida. På tre minuter (3,41 för att vara exakt) gjorde laget f e m raka mål. Gick från 3-3 till 8-3 efter rena korsdraget i IBC:s försvar.

- Efter 5-3 (7.34) tog jag en time out och gick ner på två femmor, berättar Peter Bäckman. Det hann bara gå en halvminut så gjorde dom 6-3, och så i nästa byte kom 7-3. Ingenting fungerade...vi spelade under all kritik.

Nej, det var helt enkelt inte IBC:s afton. En tröst är att det inte gärna kan bli sämre.

Bara en spelare förtjänar ett omnämnande: målvakten Mikael Swedin.

- Vi gör annars två bra perioder, spelar smart över hela banan, säger Bäckman. Vi var med i matchen hela tiden och hade bl a en ribbträff (Mattias Almqvist) och fyra frilägen. Sen rasar vi ihop värre än ett korthus i sista, och på den här nivån håller inte det. I tvåan kan man spela bra i två perioder och vinna, men inte i ettan, där är lagen alldeles för duktiga.

Genom helgens resultat har nu IBC sex poäng upp till Tendens/Piteå på kv alplatsen (trea från slutet).

- Nu blir det något av en ödesmatch på lördag när vi har Piteå. Det är en matc h som vi bara inte får förlora. Då är det nog kört i så fall...Olle Larsson

Matchfakta/

IBK Luleå-IBC Hernösand

11-3 (1-1, 2-2, 8-0)

Målen: Luleå: Patrik Midebjörk två, Daniel Häggroth två, Jens Aronsson två, Ulf Sundgren två, Fredrik Hutha två, Fredrik Josefsson. IBC: Jonas Svanberg,B enny Ödlund, Roger Ölund.

Utvisningar: Luleå: 2 x 2 min. IBC: 1 x 5 min, 3 x 2 min.

Skott: 46-24.

Mer läsning

Annons