Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre hemmasegrar på V5

Örnsköldsvik. Lagom till Solängets tävlingar försvann de mörka molnen och det bjöds på ett bra väder vilket bäddade för bra sport.

Annons

V5 spelet inleddes med att storfavoriten Västerbo Expressen vann men inte utan besvär. Vikarierande Håkan Skoglund satt upp bakom Robert Bergh tränade miljonären. De två tappade lite de första stegen men sedan bar det av mot ledningen.
Håkan fick bestämma där framme och kände sig säkert tvungen att rycka 150 kvar då Gate Open kom en bit ut i banan. I det läget fick How Powerful luckan från vinnarhålet och det var inte med någon större marginal som favoriten vann med. Annars har säsongen inte alls varit bra för Västerbo Expressen som ifjol sprang in över en halvmiljon.
Annars var det stor dominans av hemmahästarna på V5 spelet. Inte mindre än tre hemmahästar vann på V5 spelet. Hemmatränaren Leif Eriksson skrällvann med del ägda Joystick Swing i den andra V5 avdelningen. Fick ett fint lopp i tredje ytter i ett lopp där tempot var högt hela vägen. Attackerade på sista långsidan och tog sig snabbt framåt. Men i ingången till sista sväng dummade han sig lite och tappade värdefull fart.
Tog ny sats och över upploppet visade han vem som var starkast. Vann knappt men säkert efter att ha avslutat sista varvet på 1.17. En fin häst som säkert kan ge Leif fler segrar framöver.
Leifs seger följdes upp med Sajeman som den här gången kördes av Ingvar Nyberg. Den tredje hemmasegern var dagens mest imponerande vinnare. Tiger Todd fick öppna mycket fort för att hinna svara ut springspåren. Men trots ett femte spår fick han den åtråvärda ledningen. Tiger Todd öppnade första 500m efter 1.13 men då fick han dämpa farten efter 300m. Fick en ny tryckare på sista långsidan men svarade säkert upp den och ryckte lite i utgången av svängen. Fick en dryg längd där som han sedan behövde. Var trött sista biten men höll huvudet först sista biten och visade bra kämpaglöd.
Utanför V5 spelet körde ett lopp ingående i VFs unghäst serie. Där visade formkusken Rauno Pöllänen upp en fin häst i Extreme Lady. Satt kvar då det kördes 800m från mål. Tappade många längder då men dessa åt han enkelt upp sista 400m. Attackerade 400m från mål och kom ikapp täthästarna redan 150 kvar. Sista biten in mot mål var ren defilering för Bergsåkershästen.
Anders Sjödin

SPORTEN

Mer läsning

Annons