Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solängethästen Super Ariel tar ny pallplats i Frankrike – knep andraplatsen

Solängethästen Super Ariel har återigen varit framgångsrik i Frankrike. Under lördagen sprang hon in 130 000 kronor då hon placerade sig på en andraplats i franska Prix de la Porte Montmartre, som kördes på Enghien.

Annons

Kenneth Häggström med hästen Super Ariel

– Hon var fruktansvärt bra. Satt sist, men kom starkt sista 50. Då dessa inleddes låg hon mellan femte och sjätteplatsen. Vet inte hur fort det gick då, men hade hon haft mellan tio och tjugo meter till att springa hade hon vunnit, säger tränare Kenneth Häggström.

Hästen som enligt Kenneth Häggström numera är bästa travsto i Sverige vann sitt lopp senast den 16:e maj.

– Hon gör bra lopp varje gång och hamnar ofta bland de tre främsta.

Kenneth berättar att Super Ariel gått 11:0 – ett mått som indikerar hur snabbt hästen springer på kilometern – och jämför med travhästen Your Highness som bäst sprungit 10:5 på kilometern.

Anledningen till att man som svenskt travteam väljer att tävla i Frankrike är framförallt de prispengar som ligger avsevärt högre än i jämförbara lopp i Sverige.

– Här i Sverige har vi mellan 20 000 och 23 000 för vinst. Där i Frankrike sprang hon in 130 000 nu, för andraplatsen. Så mycket pengar får du knappast ens för V75-lopp.

Kenneth berättar att man blir kvar i Frankrike. Riktigt när hästen startar härnäst kan han inte svara på då han inte sköter anmälningarna. Förmodligen i ett spann mellan två och fyra veckor. För att stanna kvar i den klass som Super Ariel tävlar i gäller att inte springa in mer än två och en halv miljoner. Skulle man göra detta tvingas man upp en klass.

Även Björn Goops häst Rooibos ställde upp i loppet – placerade sig på tredjeplats. Vann loppet gjorde den danska hästen Pingus Vang.

Mer läsning

Annons