Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sedinarnas Tangen Haap är nu miljonhäst – hyllas av tränaren: "I mitt tycke är det redan en elithäst"

Tangen Haap och Björn Karlsson bjöd på uppvisning i V75 - var bara ett par decimeter från att segra i ett lopp där ekipaget startade 100 meter från tätklungan. Efter loppet höll Björn inte igen på hyllningsorden: "Det är makalöst, han är inte av denna värld känns det som"

Annons

Som storfavorit i loppet fick Björn Karlsson och Sedinarnas superhäst nöja sig med start i sjätte volt, 100 meter bakom ekipagen längst fram. Tangen Haap gjorde ändå spänning av det hela efter ett upplopp i absolut världsklass.

– Vi hade ju över100 meter fram när det bara var 500 meter kvar så det skulle ju vara mission impossible att göra spänning av det hela men ändå var vi så där nära. Det är helt sjukt, säger Björn Karlsson efter ett lopp där de till slut placerades som trea efter att domarna kollat igenom videon från mållinjen.

Hur bra kan Tangen bli, är det en blivande elithäst?

– BRA! Jag tycker att han är en elithäst redan som han är och det har han visat den senaste tiden.

Björn Karlsson hyllar superhästen Tangen Haap efter uppvisningen på Dannero.

LÄS MER: V75 på Dannero – då var NHL-stjärnorna Sedin på plats för att se sin häst: "Han har mycket goda chanser att vinna"

Hästar som tävlar i elitklassen har i sina karrriärer gjort 100-150 starter - Tangens framträdande på Dannero var den 45:e starten.

– Han har ju hur mycket utveckling som helst kvar och han är redan så här bra. Han kommer att gå en lysande framtid till mötes.

Avslutningsvis, hur är det att samarbeta med Henrik och Daniel?

– De är helt överlägsna, hur lätta som helst och hur bra killar som helst.

Mer läsning

Annons