Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Bergh kritisk till att ingen av hans hästar bjudits in till Elitloppet

/


Robert Bergh är besviken och arg efter att ingen av hans hästar fått en inbjudan till Elitloppet. Det gäller framförallt hästarna Ed You och Nahar. Han vann elitloppet 2013 med Nahar.

Annons

Bergh riktar nu kritik mot Solvallas sportchef Markus Myron som Bergh anser har svårt att analysera lopp. Till tidningen Expressen säger Robert Bergh att han laddat länge för Elitloppet som startar om en vecka.

Han menar också att en inbjudan borde ha kommit för länge sedan, eftersom hästarna presterat på högsta nivå. Men konstaterar samtidigt i Expressen att det krävs att man är duktig på trav när man avläser loppen. Något han anser att Markus Myron inte är.

Läs också: Robert Berghs tidiga julklapp – ett formbesked av stjärnhästen

Det är 16 hästar som deltar i Elitloppet. Robert Bergh vill inte uttala sig om vilken häst som skulle bytas ut mot någon av de han har i sitt stall. Inte eller Markus Myron vill uttala sig i Expressen varför inte någon av Bergs två storstjärnor inte är med.

Han säger att uppgiften är att välja in hästar och inte välja bort. Även i grannlandet Norge är kritiken hård för att inte Papagayo E blivit inbjuden. Hästen vann VM-loppet i New York i höstas. Istället så har den norska hästen B.B.S. Sugarlight fått inbjudan och ska delta.

Robert Bergh som tidigare hade Bergsåker som hemmabana, flyttade nyligen sin verksamhet söderut. Han har ställt upp flera gånger med hästar i Elitloppet. Och hade räknat med det i år också.

Läs också: Det har skrivits många spaltmeter det senaste året om Robert Berghs flytt från Sundsvall till Göteborg.

Hästarna menar han har haft dåliga spår men gjort fantastiska insatser hela månaden. Då enligt den tidigare Bergsåkerskusken så fanns det ingenting som antydde att man inte skulle vara med. Planen var att förbereda hästarna för ett bra lopp nästa helg. Till Expressen säger Robert Berg:

"Det sved lite för mycket den här gången. Jag är riktigt arg. Gör man något riktigt bra och presterar så vill man inte stå på sidan och kolla på."

Mer läsning