Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nuncio och Kihlström vann Elitloppet

/

Nuncio, tränad av Stefan Melander och körd av Örjan Kihlström, vann Elitloppet på Solvalla. Detta trots en blytung löpning som första häst i andra spår. - Det är en av världens bästa hästar. Stefan hade verkligen ställt honom i ordning. (TT)

Annons

2010 vann Stefan Melander Elitloppet med Iceland. Den här gången valde han att stå vid sidan och överlät tömmarna åt Örjan Kihlström.

– Det är som en saga. Jag visste han skulle bli vassare i finalen, men jag trodde aldrig att han skulle kunna vinna från dödens, sade en salig Stefan Melander, vars stjärna vann finalen på kilometertiden 1.09,2.

I försöksheatet slutade Nuncio tvåa, när han inte kom i kapp Un Mec d'Heripre. I finalen tog den franska hästen ledningen igen och Nuncio fick det otacksamma uppgiften att trava utvändigt. På upploppet var den femårige hingsten ändå obeveklig. Resolve och Åke Svanstedt spurtade till andraplatsen.

– Det är fantastiskt att få stå här som segrare. Alla gillar den här hästen och det är roligt att få vinna när så många hoppats att det skulle bli så. Nu fick han gå utvändigt om en riktigt bra häst, men han tål verkligen att spring fort länge. Han har allting, en jäkla motor och inställning, sade Örjan Kihlström.

Nuncio vann ära, berömmelse - och tre miljoner kronor i första pris.

Mer läsning

Annons