Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarna i Ö-viks elitlag jublar

Örnsköldsvik. Nyheten om att en fotbollshall ska byggas i Ö-vik tas givetvis emot med stor glädje bland spelare och ledare.
– Jag hade i stort sett gett upp. Roligt att kommunen äntligen fått upp ögonen för fotbollen och det är bara hoppas att finansieringen löser sig, säger Tommie Andersson, tränare för Själevads damlag.

Annons

Det är väldigt positivt och en hall är ett måste för fotbollens del i Ö-vik, säger Janne Westerlund, tränare för Friska Viljors division II-lag.
Sverige har i dag 36 fotbollshallar varav 4 fullstora hallar. De stora hallarna ligger i Luleå, Sundsvall, Jönköping och Växjö.

NÖJDA MED MÅTTEN
Den tänkta hallen uppe vid Folkets Park kommer att ha planmåtten 70x40 meter.
Det räcker bra och man kan träna två lag tillsammans. Det är ett kanonläge och hallen kommer att synas, säger Tommie Andersson, vars lag har siktet inställt på allsvenskan.
Det är en fullt acceptabel yta, menar Janne Westerlund.
Tommie har svårt att se varför Ö-vik inte ska kunna få ihop pengar till en hall.
Det är ju inga problem att driva Kubenhallen i Långsele och kan en sådan liten ort fixa det så borde det väl kunna gå i Ö-vik också?
Vad betyder en hall för ett fotbollslag, Janne Westerlund?
För ett lag som satsar och tränar mycket här uppe garanterar det att man kan bedriva en fotbollsträning som man vill. Kvalitén höjs och man får fram bättre fotbollsspelare. Framförallt när det gäller den tekniska biten. Det är svårt att inbjuda till att nöta detaljer när vädret är dåligt ute.

TRÄNAR EFTER VÄDRET
Samtidigt anser Westerlund att spillvärmeplanen i Domsjö är bra.
En sån här vinter har det fungerat hyfsat, men klimatet är ju ofta emot oss, och många veckor av viktig träning går bort.
Tommie Andersson:
Nu måste man planera träningen efter vädret.
Sedan 1996 har Svenska Fotbollförbundet gett stöd ur sin anläggningsfond till föreningar och kommuner som bygger anläggningar. Stödet är till för att förbättra tränings- eller tävlingsmöjligheterna för fotbollen vintertid eller säsongförlängande åtgärder.
Sammanlagt har Svenska Fotbollförbundet gett 21,5 miljoner kronor i stöd till föreningar och kommuner. Fram till dags dato handlar det om 16 fotbollshallar och sex projekteras.
Bidrag ska kunna ges till föreningar, kommuner samt bolag som är helägda av föreningen under förutsättning att Svenska Fotbollförbundets krav till kriterier uppfylls. Bidrag ska kunna ges på upp till 1 miljon kronor.
Bidrag från förbundet förutsätter en ordentlig egeninsats, och där kommunalt stöd oavsett hur det kommer projektet till del ska tillmätas stor betydelse.SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons