Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog Sverige till åttondeplats

/
  • Fredrik Lindström åkte i mål och tog in Sverige på en åttondeplats i mixedstafetten i Östersund.

Sverige slutade på en åttondeplats i mixedstafetten i världscuppremiären som genomfördes i Östersund under söndagen.

Annons

Sollefteås Jenny Jonsson tog alltså hand om startsträckan i skidskyttevärldscupen som under söndagen inleddes med en mixedstafett. Jonsson stod för fina insatser på skjutvallen och sköt rent i både det liggande och stående skyttet.

I skidspåret gick det däremot tyngre. Jonsson blev hela en minut och 16 sekunder efter täten innan hon växlade över till Anna-Karin Strömstedt. Jonsson kroknade rejält i slutet av sträckan.
- Det var synd att det rann iväg lite väl mycket i slutet, sade en Jenny Jonsson med besviken röst till SVT Sport efter sträckan.

Även Anna-Karin Strömstedt tappade i spåret, och även hon på skjutvallen. Det skulle ändras när Björn Ferry tog vid. Ferry sköt snabbt och bra, samtidigt som skidåkningen fungerade. När det blev dags för Fredrik Lindström skiljde 1,5 minut till täten och 23 sekunder till sjätteplatsen som betyder världscuppoäng.

Fredrik Lindström åkte inledningsvis lika fort som ryssen Ustyugov som var i topp efter det första skyttet. Lindström inledde första skyttet knackigt och tvingades ta till två extraskott. Det betyder att Lindström var 30 sekunder ifrån sjätteplatsen efter det första skyttet.

I det stående skyttet blev det ett extraskott, innan han satte iväg för att försöka nå sjätteplatsen. Lindström, kom iväg som nionde man - 30 sekunder efter sjätteplatsen som innhölls av Ukraina.

Det blev för mycket, även för Fredrik Lindström som stod för en fin insats åkmässigt, men inte riktigt kunde hålla ihop skyttet. Totalt blev det tre bom för Lindström vilket gjorde att han inte orkade hämta igen avståndet upp till sjätteplatsen.

Lindström tog in Sverige på en åttondeplats.
- Jag ville gärna haka på gänget framför, och kanske stressade en del i skyttet. Det kändes hyfsat i spåret, känns att jag inte har tävlat - men det var ändå roligt att jag fick åka ifrån i slutet och vinna spurten, sa Lindström efter loppet.

Inför loppet
Carl-Johan Bergman, som tog två individuella VM-medaljer förra säsongen, petas från dagens mixedstafett vid världscuppremiären i skidskytte. Herrsträckorna körs av Björn Ferry och Fredrik Lindström, meddelade förbundskapten Staffan Eklund vid en presskonferens på lördagen.

Jag gick på magkänslan, sade Eklund.

Anna-Karin Strömstedt och Jenny Jonsson tar damplatserna. Jenny Jonsson, från Sollefteå, - syster ger sig iväg först ut i spåret, och växlar med Anna-Karin Strömstedt. Ö-vikskillen Fredrik Lindström tar han om den sista sträckan, efter Björn Ferry som tar den tredje sträckan.

Efter helgens smygpremiär fortsätter världscuptävlingarna med herrarnas distanslopp på onsdag.

Mer läsning

Annons