Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejstyre i nya klubben

/
  • Mia Karlsson blir ordförande i nya skidklubben i Sollefteå som har höga mål inför framtiden. Både när det gäller medaljer och arrangemang.

Nya klubben Sollefteå Skidor har om mindre än två veckor sitt första årsmöte och om inget oförutsett inträffar kommer den att få ett kvinnligt styre i stora drag.
För Mia Karlsson är föreslagen ordförande, Annelie Solin kassör och Gunilla Järnberg sekreterare.

Annons

– Det måste vara väldigt ovanligt för en skidklubb att de här posterna besätts av tjejer. Men förhoppningsvis är det inte för att vi är tjejer som de förslagit oss, utan för att vi ska tillföra någonting, säger Mia Karlsson med ett leende.

De har sedan i somras en interimstyrelse som klubbades igenom på ett medlemsmöte när årsmötet väljer den första riktiga styrelsen i början av nästa månad kommer den att vara stark med många representanter i början.

– Vi kommer att vara 11 personer från början, men sedan kommer styrkan att skalas ned efterhand, säger Mia som också berättar att rekryteringen gått smidigt och att det känns som att alla är med på banan idag.

I inledningsskedet av sammanslagningen klubbarna emellan – Sollefteå Skidklubb och Remsle Skidor – jobbade med värdegrunds- och policyfrågor. Den processen gick snabbt och nu när säsongen är nära jobbar man på detaljnivå.

– Det är riktigt bra snurr på verksamheten och allt som allt är vi en bit över 100 aktiva. Det är från ungdomar och upp till seniorer. Jag skulle nog tro att vi med den siffran är störst, eller i alla fall tillhöra de största skidklubbarna i Ångermanland.

Sollefteå Skidor har som Mia Karlsson själv väljer att uttrycka det "top of the line" bland såväl juniorer som seniorer. Men grundstenarna och klubbens framtid finns trots allt på ungdomssidan och där finns en enorm bredd för dagen.

– Vi har det väldigt bra förspänt över hela linjen. I gruppen bland de allra yngsta som är under 7 år har vi inte mindre än 45 barn, säger Mia och tillägger.

– Men det behövs, för vi har som mål att bli självförsörjande i framtiden. Sedan kan det hända att vi kryddar med någon eller några som själva ber att få komma till oss. Inför den här säsongen har vi sagt nej till 10-talet åkare genom att vi i första hand vill de satsa på de vi har och sedan handlar det om ekonomi också.

Ett annat mål som nya skidklubben har är att de ska vinna minst ett SM-guld varje år och att de ska växa ytterligare som arrangörer av större tävlingar.

– Vi ska satsa på stora arrangemang och marknadsföra Sollefteå som den fina skidstad vi är.

Mer läsning

Annons