Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejerna klarade sista hindret – Kramfors Tennis klara för SM-veckan

/
  • Serielaget 2015/16 hos Kramfors Tennis. Från vänster i bild: Edna Spahic, Sandra Anglesjö, Veronika Rydström, Nelly Brännholm, Julia Keranovic och Elvira Edström.

Det blir spel i Lag-SM för Kramfors Tennis även i år.
I fjol i Sundsvall fanns både herr- och damlaget på plats för att försvara Region Norrs ära – i år blir det bara kvinnligt deltagande. Tjejerna besegrade Piteå med 4–0 i norrlandsfinalen, killarna förlorade med samma siffror.

Annons

Det var i onsdags som Kramfors Tennis for till Piteå för att göra upp om den åtråvärda startplatsen i det Lag-SM som numer ingår som ett inslag i den stora SM-veckan.

Till medaljkampen i Norrköping (6-12 juli) kvalificerar sig ett lag per region, totalt fyra stycken alltså.

På förhand var tjejerna favorittippade mot Piteå, medan herrmatchen var betydligt mer svårtippad på förhand.

Kramfors damkvartett Edna Spahic, Julia Keranovic, Elvira Edström och Lisa Wang gjorde inte ledarna besvikna. Mötet med Piteå slutade med åtta raka setvinster för 4–0 i matchen.

Julia Keranovic vann första singeln med 6–2, 6–1 – Lisa Wang följde upp med 6–0, 6–0 mot sin Piteå-motståndare. Tredjesingeln vanns av Elvira Edström (6–2, 6–2) och den avslutande dubbeln av Julia och Lisa (6–1, 6–1).

– Starkt av tjejerna att ta sig till SM-slutspelet för andra året i rad. Sedan tidigare har de ju också spelat upp sig i Förbundsserien som drar i gång i höst, berömmer klubbtränaren Henric Danielsson.

Kramfors tog sig till norrlandsfinalen genom att besegra VåRö TK och Sundsvall i förkvalet. I klubbens damtrupp ingår även Sandra Anglesjö, Nelly Brännholm samt Veronika Rydström.

Herrarnas möte med Piteå fick en blytung start. Norrbottningarnas etta Arvid Noren spelade en tempostark tennis som Andreas Backlund inte riktigt bemästrade för dagen och siffrorna slutade 2–6, 1–6.

– Eftersom Piteå kom till spel med ett antal före detta collegespelare från USA så misstänkte vi att det skulle bli tufft, men killarna slet på bra. Emil Pettersson och Linus Lövgren var nära att vinna den avslutande dubbeln för att snygga till siffrorna (förlust 6–10 i matchtiebreak), men vi förlorade mot ett bättre lag, erkänner Danielsson.

I singlarna var Linus Lövgren närmast att pressa sin Piteåspelare. Linus hade fyra setbollar i första set, men förlorade setet i tiebreak.

– Siffrorna 6–7, 3–6 hade mycket väl kunnat vara de omvända om Linus vunnit det första setet, inflikar Danielsson.

Den hårt servande Mårten Jonsson besegrade Emil Pettersson med 6–4, 6–2 i den tredje singeln.

Mer läsning

Annons