Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio mästare är korade

/

233 matcher, 58 deltagare och tio olika mästare från tre klubbar.
Lördagens DM i Ådalshallen var ett bevis på att bordtennisen verkligen lever i Ångermanland.

Annons

Kungsgården (från Nyland) och Docksta hade störst antal deltagare på plats; 18 var. Sollefteå kom med 14 spelare och Styrnäs och Ådalsliden hade vardera fyra.

Förhoppningen är att bordtennisen ska breddas ännu mer i distriktet. Dessvärre har Norra BTK från Örnsköldsvik tvingats lägga verksamheten på is igen.

– Det var synd. Ö-vik är ju en stor del av distriktet, säger Eva Nordlander, ordförande i Ångermanlands bordtennisförbund – som ändå är hoppfull.

– Vi har ringt till VåRö och Björna och hoppas att de ska komma i gång också. Förhoppningsvis har vi ännu fler klubbar med nästa gång.

Styrnäs hade som sagt "bara" fyra deltagare på plats i DM, men hade fin utdelning. Filip Nordén tog guld i tre klasser – P14, P15 och Herrar U20.

För honom väntar nu en ännu större utmaning: Riks Topp-12 om två veckor. Han tog sig dit via ett regionskval.

– Det blir en rolig tävling, säger Filip. Det är de tolv bästa trettonåringarna i Sverige som tävlar i Söderhamn. Jag siktar på att bli sjua eller åtta. De som spelar där är så bra, jag tror att han som är förstaseedad är rankad bland de fyra bästa i Europa.

Filip Nordén ställde upp i fem olika klasser i DM, och en annan flitig deltagare var Kungsgårdens Sofia Nordlander. Hon deltog i fyra klasser och noterades för ett av klubbens tre DM-guld när hon vann Pingisiaden, den riksomfattande klassen för elvaåringar.

Nu väntar Pingisiadens regionfinal i Luleå.

– Jag tycker att det har gått bra. Det känns bra att få spela i Luleå, säger hon.

Ser man till medaljskörden var Docksta den klart mest lysande stjärnan under distriktsmästerskapet. Klubben tog nio av femton guld – och av dessa var stortalangen Tilde Westin Öberg med och bärgade fyra.

Mer läsning

Annons